Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Povestea uleiului de argan, ingredient esential pentru o sanatate de fier


Povestea uleiului de argan, ingredient esential  pentru o sanatate de fier

De milenii intregi, puterile miraculoase ale acestui tip de ulei de argan sunt recunoscute la nivelul intregului glob, atat din punct de vedere medical si nutritiv cat si din punct de vedere cosmetic. Desi este folosit pe scara larga, sunt putini cei care cunosc povestea din spatele acestui ingredient esential pentru o sanatate de fier.

ulei de argan bio

Procesul de obtinere al uleiului de argan si drumul strabatut pana astazi

Povestea uleiului de argan incepe inca de la primul lastar al arborelui de argan care creste in Maroc inca din era tertiara. Este un arbore care este foarte bine adaptat la conditiile dificile din zona iar uleiul care se extrage din fructele acestuia este un proces foarte dificil. Fructul are o coaja foarte dura, motiv pentru care intregul proces de recoltare este unul foarte anevoios.

Datorita taierilor masive de lemne din zona pentru a fi folosit drept lemn de foc de catre localnici, aproape ca a dus la disparitia arborelui de argan. UNESCO a intervenit si a declarat toti cei 26.000 km patrati din Muntii Atlas pana la Atlantic a fi arie protejata, astfel incat arborele de argan sa poata cunoaste dezvoltarea si sa iasa in afara pericolului de a disparea.

Caprele salbatice se hranesc cu fructele uleiului de argan iar in trecut, localnicii culegeau fructele din excrementele acestora intrucat erau mai usor de spart. Astazi, extractia uleiului de argan se face in conditii de maxima igiena cu ajutorul unor masini speciale pentru a fi incorporate apoi in produse cosmetice sau tratamente homeopate. Dupa ce sunt desfacute din coaja, semintele sunt prajite si apoi presate fiind nevoie de 32 kg de fructe pentru producerea unui singur litru de ulei.

Uleiul de argan de calitate si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a fi original

Foarte bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E, uleiul de argan cunoaste foarte multe intrebuintari incepand de la utilizarea sa in bucatarie pana la domeniul cosmetice naturale pentru ten sau par si ofera o serie de beneficii deosebite pentru sanatate.

Ulei de argan se poate gasi in componenta a multe produse cosmetice si poate sa fie de mare ajutor chiar si in cazul pierderii parului sau chiar pentru cresterea genelor. Reprezinta unul dintre cele mai benefice ingrediente care poate sa fie folosit pentru sanatate.

In momentul in care se alege uleiul de argan trebuie sa te asiguri ca este vorba despre un produs original. Pentru a indeplini aceasta calitate, produsul este certificat si lista ingredientelor continute este una extrem de scurta, formata din maxim 3 ingrediente. Un alt indicator al originalitatii produsului este dat de modalitatea de ambalare. Uleiul de argan se comercializeaza in flacoane din sticla de culoare maro. Acest lucru este necesar pentru a feri uleiul de argan de factorii externi si sa poata sa isi pastreze calitatile cat mai bine.

Cum te ajuta uleiul de argan?

  • pentru intretinerea parului (alaturi de ulei de ricin si unt de cocos, in cantitati egale)
  • in scop cosmetic
  • pentru o sanatate mai buna
  • in alimentatie ( este ulei special)
ulei de ricin biocosmetice maroc

Uleiul de argan de calitate se poate achizitiona si din mediul online,  iar pentru a-si dovedi calitatile trebuie sa respecte specificatiile despre care vorbeam mai devreme. Cu siguranta daca este folosit frecvent atunci vei putea sa profiti de beneficiile pe care ti le ofera uleiul de argan.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *