Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Casa si gradina

4 elemente importante in alegerea unui mobilier tineret

mobilier tineret

Amenajarea unei camere de tineret trebuie sa se faca in raport cu personalitatea tanarului ce urmeaza sa o foloseasca, precum si de tenditele si actualitatea modei. Pentru ca dormitorul sa il reprezinte, exista o serie de elemente ce trebuie urmarite atunci cand sunteti in cautarea unui mobilier tineret pe placul lui, accesibil, dar si calitativ.

Elemente importante in alegerea unui mobilier tineret

  • Stilul. Din in ce in ce mai multe persoane aleg stilul modern pentru a decora camerele tinerilor. Foarte multi dintre acestia considera ca este singurul cadru ce ii avantajeaza, ei fiind intr-o continua cautare de actualitate, noutate si inovatie. Caracteristicile definitorii ale acestui stil sunt fronturile lucioase si nuantele anului 2021: roz pal, verde smarald, gri antracit sau chiar negru.

O combinatie de stiluri nu este recomandata niciodata in cadrul unui dormitor pentru tineri. Tinand cont de faptul ca viata lor este o continua agitate, un dormitor amenajat cameleonic nu le va aduce calmul si linistea caracteristice unui astfel de spatiu. Mobilierul trebuie sa fie ales intr-un singur stil si acela sa fie cat mai apropiat de trasaturile de personalitate si de pretentiile persoanei ce urmeaza sa locuiasca in acea camera.

  • Nuantele. Culorile sunt capabile sa ofere stari diferite de spirit, in functie de modul in care sunt alese si combinate. Unele nuante pot fi generale agreate de persoane, pe cand unele sunt greu de acceptat in cadrul unui dormitor. Spre exemplu, cu siguranta va fi dificil sa intelegem dorinta unui tanar de a-si amenaja camera cu mobilier tineret in nuante foarte inchise. Acest lucru, este totusi de inteles, atunci cand se realizeaza o armonie intre draperii, covor, nuanta peretilor si nu cand totul face parte din acelasi spectru coloristic.
  • Materialele. Materialele din care sunt realizate piesele de mobilier sunt cele care spun, in cea mai mare parte, cat vor rezista piesele de mobilier. Calitatea articolelor achizitionate este foarte importanta atat timp cat nu aveti in plan sa schimbati mobilierul intr-un timp foarte scurt.

Cele mai multe persoane incep sa isi orienteze atentia catre mobilierul din MDF. MDF-ul este un material superior PAL-ului prin densitatea si grosimea sa. Astfel, nu doar ca rezistenta este cu mult mai mare, dar si aspectul intre cele doua materiale este foarte diferit. In special in ceea ce priveste fronturile lucioase albe sau negre, PAL-ul nu avea avea niciodata acelasi impact elegant si rafinat din punct de vedere vizual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *