Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Aproape un sfert dintre adultii din Romania recunosc ca dorm cu lumina aprinsa datorita temerii de intuneric


Exista statistici surprinzatoare care arata ca aproape 1 persoana din 4 (aproximativ 23%) dintre adultii din Romania recunosc ca dorm cel putin cu o lumina aprinsa, deoarece sunt speriati de intuneric.

Un sondaj efectuat recent la 1.000 de adulti din Romania, realizat de furnizori de iluminat LED, a constatat ca 42% dintre romani dorm cu o lumina aprinsa si 23% dintre acestia recunosc ca sunt infricosati de intuneric.

In cea mai mare parte, acest lucru se datoreaza faptului ca romanilor (aproximativ 65%) carora le este teama se datoreaza eventualelor spargeri din timpul noptii . In plus, 47% dintre romanii care dorm cu teama de spargerile caselor recunosc ca sunt influentati de dramele TV sau documentare reale despre crime, care contribuie covarsitor la teama de intuneri.

Totusi este interesant faptul ca 20% din populatia intervievata ar verifica intreaga casa sau apartament pentru intrusi inainte de a se culca, in timp ce 18% dintre ei chiar au recunoscut ca verifica chiar si dulapurile inainte de culcare pentru a avea linistea necesara din timpul somnului.

O parte minoritara dintre cei intervievati, poate cea mai neobisnuita, verifica chiar si sub pat dupa monstrii intalniti in filme.

De cele mai multe ori lumina utilizata pe perioada noptii este cea a coridoarelor, a holurilor sau lumini de veghe de la cele lampile de birou pana la aplice de perete sau benzi cu LED. 28% dintre intervievati au recunoscut ca dorm cu lampile de noptiera aprinse pentru a se simti mai in siguranta, iar 11% ar lasa chiar si lumina principala atunci cand nu reusesc sa doarma.

23% dintre romani folosesc jaluzele pe timpul zilei, iar in timpul noptii le lasa deschise si tin TV-ul aprins pentru a semnaliza potentialilor hoti ca acestia sunt acasa.

Fie ca este o frica de a petrece timpul singur, teama de eventuali intrusi si hoti sau chiar de intuneric, este surprinzator sa vezi cat de multi adulti romani dorm cu lumina aprinsa și chiar pretind ca sunt de-a dreptul speriati de intuneric.

Adesea, aceste temeri sunt usor irationale stimulate de dramele intalnite adesea la filmele de la TV si de televiziune in general sau de frica de a fi singuri acasa, cu toate acestea frica de intuneric poate fi cauzat si de probleme adanc inradacinate legate de anxietate, iar cei care se confrunta serios ar trebui sa solicite sfaturi profesionale, astfel incat sa poata aborda problema rapid prin intermediul unui specialist.

Interesant este totusi ca femeile (25%) aflate cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani au fost acelea care utilizeaza lampile de veghe si alte corpuri de iluminat LED.

VtacSmartHome este partenerul oficial V-TAC LED in Romania si niciunul dintre cele mai mari magazine de iluminat online din Romania, care vinde o gama larga de corpuri de iluminat exterior si interior, de la lumina solaaă și de la perete, pana la puntea cu LED și inundații. Pentru mai multe informațti, vizitați VtaSmartHome.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *