Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Brad artificial sau natural?


Cu doar cativa zeci de ani in urma, singura optiune pentru decorarea casei de Craciun era unui brad natural. Pe vremea aceea nu existau brazi artificiali de Craciun, insa acest lucru a luat sfarsit cand un producator de perii de toaleta din SUA, Addis Brush Company, a creat un brad artificial din parul unor perii, in anii 1930, reprezentand un prototip de brad artificial modern.

Avantajele si dezavantajele unui brad artificial

Inainte de sarbatori trebuie sa alegem bradul de Craciun ideal pentru locuinta noastra, insa de cele mai multe ori suntem indecisi, si nu stim daca e bine sa optam pentru brad artificial sau unul natural.

Raspunsul este mai complex decat pare, pentru ca de-a lungul anilor, brazii de Craciun artificiali au devenit din ce in ce mai reali, fiind usor confundati cu brazii naturali, datorita calitatii imbunatatite a materialelor utilizate, lucru care in trecut era de fapt, punctul cel mai slab al brazilor artificiali.

Opiniile oamenilor sunt tot mai diferite, de aceea este esential sa fim bine informati cu privire la avantajele si dezavantajele ambelor categorii, inainte de a lua o decizie finala.

Avantajele bradului artificial

  1. DURABILITATE

Primul avantaj pe care dorim sa il punctam este legat de durabilitatea bradului. Acest aspect nu este simplu pentru ca nu are doar un singur raspuns. Cei mai multi dintre cumparatori isi pun intrebarea daca bradul artificial poate fi reutilizat mai multi ani la rand. Raspunsul este, DA.

Spre deosebire de brazii de Craciun naturali, pe care dupa sarbatorile de iarna suntem nevoiti sa ii aruncam, brazii artificiali sunt reutilizabili foarte multi ani. Cu o atentie adecvata, durata de viata a unui brad artificial poate ajunge pana la 15 sau 20 de ani, in functie de calitatea acestuia, si de conditiile de depozitare.

      2. VARIETATEA

Un mare avantaj pe care il are un brad artificial, este ca putem face selectia dintr-o varietate foarte mare. Pentru ca avem posibilitatea de a alege in functie de culoare, fie un brad verde, cu ramuri ninse, sau alte culori particulare, mai ingust, cu ramuri mai bogate, sau cu Led-uri incluse, ne este mai usor sa decidem ce este mai potrivit pentru noi

      3. CALITATEA

In urma cativa ani, cand au aparut pe piata primii brazi artificiali, calitatea acestora era foarte slaba. Intre timp calitatea materialelor a crescut considerabil, iar in zilele noastre, putem gasi brazi artificiali atat de bine realizati, incat este foarte greu sa ii deosebim de cei naturali. Acest lucru se intampla, de obicei, la brazii artificiali de lux, ca cei de aici https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali-lux

      4. CURATAREA

Bradul natural lasa in urma foarte multe ace, incat de-a lungul sezonului trebuie sa aspiram casa zilnic, lucru care poate deveni destul de obositor. De multe ori se intampla sa gasim ace de brad chiar si dupa trecerea sarbatorilor. Cu toate acestea, in cazul brazilor artificiali de Craciun, aceasta problema este inexistenta.

Dezavantajele brazilor de Craciun artificiali

  1. Mirosul

Aroma si parfumul unui brad natural nu pot fi reproduse de un brad artificial. Acesta este un mare dezavantaj, daca preferam mirosul puternic al bradului, insa acest miros nu este indicat pentru persoanele care sufera de anumite alergii. Daca totusi preferati brad artificial, si doar mirosul este cel pentru care ati fi ales bradul natural, puteti folosi uleiuri aromate, sau chiar sa achizitionati coronite din brad natural.

       2. Eliminarea

Ca orice obiect, va veni timpul sa renuntam la el. Chiar daca bradul artificial rezista foarte multi ani, la un moment dat trebuie sa il aruncam ca sa lasam loc altuia noi. Materialele utilizate nu sunt intotdeauna biodegradabile, cele mai multe exemplare fiind realizate din plastic. De aceea trebuie sa fie eliminate in mod corespunzator, si pentru asta trebuie sa ne asiguram ca nu vom crea dezavantaje mediului inconjurator. Pentru siguranta, este indicat sa contactam serviciul de reciclare a deseurilor din orasul nostru.

Avantajele unui brad natural de Craciun

  1. Prospetimea

Mirosul minunat de padure si natura pe care il ofera un brad artificial de Craciun este ceva ce nu poate fi niciodata reprodus. Prospetimea sa este inconfundabila, si irezistibila. Senzatia de a avea o bucata de lemn acasa este de neegalat.

     2. Sanatatea

Este demonstrat de catre cercetatori, ca mirosul de conifere calmeaza sistemul nervos, reduce stresului acumulat la locul de munca si a unei vieti aglomerate. Copacii adevarati absorb, de asemenea, multe toxine prezente in aer, care ar fi daunatoare sanatatii noastre.

      3. Biodegradabil

Fiind vorba despre un brad adevarat, vine de la sine ca este complet biodegradabil. Eliminarea lui va fi putin mai usoara, insa depinde si de locatie. Daca aveti posibilitatea de a replanta copacul este cel mai indicat, insa daca locuiti la bloc, trebuie sa va informati unde sunt punctele de colectare, deoarece nu se pot arunca la intamplare direct in spatiul dedicat deseurilor.

Dezavantajele brazilor de Craciun adevarati

  1. MIZERIA. Am vorbit deja despre asta.
  2. PERIOADA DE VIATA SCURTA. Dupa trecerea sarbatorilor bradul va fi cel mai probabil uscat, si, prin urmare, trebuie aruncat.
  3. COSTUL. Pentru ca nu rezista in timp, este necesar sa cheltuim bani in ficeare an pentru achizitionarea unui nou brad de Craciun, lucru care nu se intampla si cu brazii artificiali.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *