Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Bune practici și plan amenajare bucatarie


Mereu este o idee bună să preluăm cât mai multe informații despre amenajarea bucătăriei, pentru că orice sursă de inspirație este mereu bine venită! Așadar – ce ai putea să îi faci bucătăriei tale ca să iasă în evidență? Ei bine, pentru început ai putea opta pentru un plan amenajare bucatarie.

 1. Rustic

Bucătăriile rustice sunt minunate pentru persoanele cărora îndrăgesc natura și își amintesc cu drag mesele pregătite de către bunica în copilărie. Dar cum putem crea o bucătărie rustică? Ei bine, acest proces implică folosirea a cât mai multe materiale naturale – mobilier din lemn masiv, o masă cât mai mare, plăci ceramice pe podea.

În bucătăriile rustice sunt încurajate obiectivele decorative tradiționale – vase ceramice, covoare țesute, coșuri de răchită, etc. Dacă ai cum, consideră și să îți construiești un cuptor tradițional, pe lemne, pentru o atmosferă cu totul autentică.

Indiferent dacă alegi stilul rustic sau nu, un factor foarte important de care ar trebui să ții cont este:

 • Culoarea mobilierului de bucătărie

Ca regulă generală, cele mai potrivite culori pentru aproape orice fel de mobilier sunt nuanțele calde – mai ales atunci când vorbim de bucătării mici. Dacă ai un spațiu mai generos, pe de altă parte, poți opta și pentru niște culori mai închise, atâta timp cât ele se află în echilibru vizual cu finisajele.

În cazul în care alegi mobilier de o culoare puternică, cum ar fi:

 • Roșu
 • Galben
 • Albastru
 • Verde
 • Negru

Este o idee excelentă să alegi finisaje cât mai simple, care să fie deschise la culoare și să facă parte din aceeași paletă cromatică sau chiar albe. Încearcă să nu aglomeri încăperea folosind multe culori, de obicei două sau trei sunt suficiente.

Din punct de vedere practic este o idee bună să eviți materialele lucioase, fiindcă acestea sunt mai greu de întreținut. Există și substanțe speciale pentru a ține petele departe de ele, însă în cele mate sunt întotdeauna mult mai ușor de întreținut.

Acum că am ales culoarea mobilierului de bucătărie, să trecem la:

 • Blatul de bucătărie

Când vine vorba de blat, ai mai multe opțiuni, fiecare cu avantajele sale:

 • Granitul este foarte elegant și vine în nuanțe numeroase
 • Marmura dă un aspect deosebit și regal, însă este și mai costisitoare și greu de îngrijit
 • Lemnul masiv este perfectă pentru bucătăria rustică menționată mai sus, însă trebuie lăcuită des și tratată pentru a rezista umezelii
 • Blatul laminat este cea mai importantă variantă, datorită accesibilității sale. Practic, poți găsi mai multe modele de blat laminat în orice magazin de mobilă, acesta fiind ușor de întreținut și rezistent la pete.

Acum că ești dotat cu niște bune practici, tot ce trebuie este să faci este să treci la treabă și să îți faci bucătăria visurilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *