Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Care sunt cele mai populare dictionare ale limbii romane


Ca sa poti vorbi si scrie corect, desigur, trebuie sa ai o scoala in spate. Acest lucru este minimul necesar atunci cand vorbim despre o cultura generala a unui individ. Insa, uneori este imposibil sa-ti amintesti fiecare cuvant si sa-l poti scrie corect. In astfel de cazuri ne vin in ajutor prietenii nostri de incredere: dinctionarele.

Definitia unui cuvant inclus in dex tine de mai multe aspecte. In functie de directia de aplicare, cuvintele sunt impartite in mai multe tipuri: cuvinte generale, cuvinte specifice, etc. Exista chiar doom dictionar care se refera anume la scrierea corecta din punct de vedere ortografic, ortoepic si morfologic a fiecarui cuvant. Este ceva interesant si oricine poate fi de acord ca uneori fara a consulta sau studia un dictionar bun nu am putea scrie corect si coerent.

Dictionarul tiparit nu va disparea niciodata fara urma, va servi drept tovaras de nadejde si, in general, parte integranta a procesului cognitiv. Iata care sunt cele mai populare tipuri de dictionare:

  • Dictionarele ​​enciclopedice, cu o cota de 43%;
  • Dictionarele explicative, cu o cota de 26%;
  • Dictionarele ortografice, cu o cota de 16%.

Fie ca suntem studenti, avem un job care este foarte strans legat de domeniul limbii romane sau pur si simplu vrem sa scriem si sa ne exprimam corect din punct de vedere gramatical si ortografic in limba noastra, este foarte indicat sa apelam la aceste dictionare. Este adevarat ca dex pret nu este nici pe departe unul prea mare, astfel incat procurarea lui nu va fi o povara. Din contra, un astfel de cadou si l-ar dori orice om implicat nemijlocit in lingvistica, profesor sau redactor.

Astfel, putem spune ca astazi nu exista nicio persoana competenta care sa nu apeleze la ajutorul dictionarelor.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *