Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Care sunt variantele de protectie ale plantelor si culturilor?


Acele substante sau amestec de substante care sunt folosite cu scopul de a distruge, suprima sau modifica ciclul de viata al daunatorilor, poarta numele de pesticide.

Acest tip de substante sunt de fapt folosite pentru a ademeni si distruge daunatorii si sunt cele mai comune si eficiente produse care au ca scop protectia plantelor si a culturilor de tot felul de daunatoare, dintre care trebuie specificate buruienile, ciupercile sau insectele.

Pesticidele sunt fie substante derivate natural, fie sunt produse sintetic sau pot fi chiar un organism , precum un anumit tip de bacterie.

Termenul de pesticid este cunoscut in special ca fiind un produs utilizat pentru protectia plantelor, insa acesta are si anumite scopuri care pot fi considerate non- agricole.

Intre cele mai cunoscute pesticide, trebuie mentionate: erbicidele, insecticidele, fungicidele, regulatorii de crestere, repelentii sau antimicrobienii.

Este foarte important de stiut ca aceste pesticide sa fie folosite doar in cazul in care utilizarea acestora este justificata. Este foarte important de identificat cu atentie daunatorul, de asemenea, este important ca acesta sa fie utilizat in mod corect.

O alta modalitate de protectie pentru plante sau diverse culturi este cu folie solar, in cazul in care plantele cresc in sere sau solarii.  Aceste folii solar profesionale sunt obtinute din materiale de cea mai inalta calitate, de aceea au o durata de viata foarte mare .

Folia solar are o grosime variabila, insa cea de 200 microni este considerata cea  mai potrivita pentru conditiile pe care le ofera tara noastra din punct de vedere climatic. De asemenea, cea mai potrivita este folia transparenta, caci asa plantele si culturile beneficiaza de un maxim de  lumina .

Folia solar are o serie de caacteristici, care au rolul de a proteja culturile de mici dimensiuni, si anume:

  • Prezinta aditivi anticondens, numiti si aditivi anti- picurare, care nu permit formarea picaturilor de apa, ceea ce ar avea efecte negative asupra plantelor, determinand aparitia bolilor si reducerea coeficientului de transmisie a luminii.
  • Reduce pierderea caldurii in timpul noptii,
  • Reduce cresterea de temperature in timpul zilei
  • Este imbunatatita trecerea luminii ultraviolet.

Pentru a oferi plantelor din sere si solarii, dar si culturilor de pe camp, cele mai bune solutii de crestere si dezvoltare, pe langa folosirea pesticidelor pentru a elimina daunatorii sau foliei solar care le protejeaza de conditii climatice nefavorabile, este important ca acestora sa le fie distribuit constant necesarul de apa, iar acest lucru poate fi efectuat cu o instalatie picurare.

Instalatia picurare are foarte multe beneficii, printre care, cele mai importante sunt:

  • Aceste sisteme se pot automatiza, stabilind care este durata de picurare
  • Reuseste cu succes sa diminueze riscul de aparitie a buruienilor
  • Reduce foarte mult volumul de munca
  • Ofera posibilitatea de a aplica ingrasaminte sau substante nutritive

Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *