Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cat costa un geam termopan in 2020


Anul 2020 este o adevarata provocare pentru noi toti. Dar asta nu inseamna ca nu ne mai gandim la mici modificari prin locuinta, cu scopul de a ne spori confortul. De fapt, poate acesta e momentul oportun sa realizam inca o data ca investitia in propria noastra locuinta este o investitie benefica, pe termen lung, care ne poate oferi numeroase avantaje.

Astfel, toti mai multi oameni s-au orientat anul acesta catre achizitii de locuinte sau catre renovari, iar printre cele mai cautate produse si echipamente de lucru se regasesc geamurile termopan (https://stirileprotv.ro/s/p-termopane-salamander-intrebari-si-raspunsuri.html). Acestea nu par sa decada din topul clasamentului de accesorii casnice necesare nici pe parcursul anului viitor, asa ca si tu ai putea fi una interesate de evolutia domeniului de constructii, respectiv de costurile necesare achizitiei unui astfel de geam.

Cat costa un geam termopan in 2020?

Pe parcursul acestui an costurile sunt cu mult mai diminuate fata de cele din primii ani in care acestea s-au regasit la vanzare pe piata. Insa, observam ca pretul lor de baza este relativ acelasi precum cel din anii anteriori. Bineinteles, costurile sunt influentate de la producator la producator si de la o firma la alta, in functie de caracteristicile fiecarui geam in parte.

Astfel, costurile unui geam dermopan pot porni de la cateva sute de lei si pot duce chiar si pana la cateva mii de lei, in functie de performantele si cerintele pe care le ai de la acesta.

Unele companii ofera inclusiv reduceri consistente de pret mai ales atunci cand achizitionezi astfel de geamuri prin intermediul companiilor de vanzari online, dar exista si posibilitatea de a beneficia de reduceri de pret in cazul achizitiei mai multor geamuri.

Totusi, daca faci un simplu calcul, vei deduce in cele din urma ca este mult mai economic sa achizitionezi si sa mentii pe termen lung un geam termopan, decat o serie de geamuri clasice.

De ce este influentat costul unui geam de termopan?

Costurile difera nu doar de la un producator la altul, ci si de tehnologia de producere si de materialele utilizate. Exista companii ce ofera geamuri termopan cu sticla izolanta din 3 foi, cu proprietati mult mai eficiente fata de geamurile termopan obisnuite, si geamuri care pot avea un cadru din aluminiu perfect izolat chiar si cu pana la 6 straturi termoizolante diferite.

De asemenea, costurile pot fi influentate si de personalizarea geamului. In speta, poti opta pentru un geam termopan clasic sau pentru un geam colorat, care sa se asorteze pe deplin cu restul locuintei.

Un alt criteriu ce stabileste pretul unui geam termopan este bineinteles si marimea acestuia, dar si numarul deschiderilor. Poti alege un geam cu deschidere dubla care in mod evident, va fi mai scump, dar si pentru un geam cu o deschidere si o parte fixa, care va fi mai ieftina. Daca folosesti doar o anumita parte a geamului, in mod evident nu e practic sa alegi un geam cu mai multe sisteme de deschidere.

Daca geamul este prevazut si cu o serie de functii extra precum senzori de detectare a umiditatii, temperaturii, ai sigurantei etc. costurile unui geam termopan pot porni chiar si de la 1000 euro in sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *