Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ce tipuri de corpuri de lumina sa alegi pentru casa ta


Intr-o casa, lumina naturala este cea mai importanta dar nu mereu structura locuintei presupune iluminatul natural asa ca este bine sa alegi corpuri de lumina care ofera nu doar un aspect frumos incaperii ci si o sursa de lumina placuta.

Tipuri de lumina

Exista mai multe tipuri de lumina, pe care le poti utiliza in casa, in functie de nevoile intregii familii:

Lumina directa

Cu lumina directa, anumite zone, cum ar fi mesele de lucru, sunt iluminate foarte bine. In functie de tipul de focalizare si in mod natural de bec, putem obtine luminozitate foarte mare.

Ele ajuta la imbunatatirea anumitor spatii pe masura ce creeaza lumina intunecata, ceea ce le face foarte interesante din punct de vedere decorativ. O lampa de lectura intr-un colt al camerei poate aduce o mare valoare estetica, precum si faptul ca va fi foarte utila. Aceasta lumina poate fi generata inclusiv de lustre.

Lumina indirecta

Ea ne ajuta sa ilumineze spatii foarte mari, cu o lumina omogena si nu foarte intensa. Daca folosim lumini indirecte ascunse, avem efecte foarte interesante. Lumina indirecta poate fi utilizata in avantajul propriu, astfel incat sa poti evidentia anumite elemente importante din decor. Cumpara cele mai bune lumini si bucura-te de toate avantajele acestora.

Lumina de lucru

Lumina de lucru este foarte importanta pentru ca in absenta ei nu vei putea lucra corespunzator. Este recomandat ca lumina sa iti bata de fiecare data astfel incat mana cu care lucrezi sa nu creeze umbre pe suprafata de lucru. Stiai ca si veioza este considerata tot lumina de lucru? Avand in vedere acest aspect, iti va fi mult mai usor sa utilizezi corect lumina astfel incat sa te bucuri de confort.

Culoarea luminii

Exista doua tipuri de culoare si anume lumina calda si lumina rece. Un bec ce emana lumina calda este de obicei folosit in camere in care nu ai nevoie de o lumina puternica: exemplu dormitor; pe cand in living sau in bucatarie, ete necesar sa folosesti o lumina rece.

Alege corpuri de lumina in functie de camere

  • Living– daca ai un living spatios, probabil va fi nevoie sa alegi nu doar un corp de lumina ci doua sau mai multe. Incearca sa raspandesti lumina in toata incaperea, mai ales daca nu ai sursa de lumina naturala pe timpul zilei.
  • Dormitor – Aici petrecem timp doar pentru dormit sau relaxare, asa ca nu este necesar sa alegi mai mult de un corp de luminat. Daca se poate, opteaza pentru o culoare calda a becului.
  • Bucatarie – o buna bucata de timp o petrecem gatind, la bucatarie. Incearca sa alegi corpuri de lumina ce imprastie lumina uniform in toata incaperea.
  • Baie alege corpuri de lumina in functie de dimensiunea baii; unii prefera lumina calda, de relaxare iar altii prefera o lumina rece, puternica. In functie de preferinte, vei decide ce anume se potriveste mai bine baii tale.
  • Hol Holul este incaperea de trecere dar nicidecum nu trebuie lasat neiluminat. Alege corpuri de lumina care se potrivesc cu mobilierul si designul casei tale si opteaza pentru o lumina rece.

Corpurile de lumina sunt indispensabile dintr-o incapere, indiferent ca vorbim de casa noastra, de birou sau… un magazin.

Atunci cand alegi cele mai bune corpuri de ilumnat  este important sa tii cont de specificul camerei pentru care le cumperi si sa alegi doar corpuri de iluminat de buna calitate, pe care sa le poti folosi pentru mult timp. De asemenea, recomandarea noastra este sa nu uiti de corpurile de iluminat decorative si ambientale, care sa te ajute sa te bucuri de lumina de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *