Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ce trebuie să ştiţi înainte de achiziţionarea unor autocolante


Autocolantele dăunează pereților?

Vă gândiţi ca folosirea unor autocolante poate fi de vis, dar încă vă întrebaţi dacă ar putea lăsa urme pe pereții dvs? Aceasta este o întrebare pe mulţi şi-o pun și pentru un motiv bun, pentru că cine nu ar vrea să știe ce se întâmplă cu pereții dvs., când este timpul să eliminați autocolantele (în special dacă locuiţi într-un spaţiu închiriat). Dacă sunteți nerăbdători sau grăbiţi, răspunsul pe scurt este: da, ar putea. Cu toate acestea, există atât de multe modele de autocolante, care necesită un efort minim şi cu doar câteva explicaţii puteţi avea o casă personalizata.
Lucrurile bune şi negative ale autocolantelor
Autocolantele, ca și hainele, vin în toate formele, dimensiunile și materialele. Și, la fel ca în industria modei, multe companii care vând autocolante iau cel mai ieftin traseu și utilizează materiale care nu au fost niciodată destinate pereților casnici. Cel mai important lucru pentru cineva care caută autocolante de perete este să afle din ce fel de material sunt tipărite, deoarece nu toate materialele sunt la fel. Două întrebări importante sunt:
Cât de puternic este lipiciul?
Producătorii de autocolante au în mod normal o gamă largă de diferite adezive. Autocolantele destinate utilizării pe pereții interiori au în mod normal adeziv mai puțin puternic, în timp ce materialele destinate utilizării în exterior pot avea adeziv permanent foarte puternic.
Dacă o companie de autocolante de perete a ales un material cu un adeziv prea puternic, este foarte probabil că acestea să fie greu de îndepărtat și să lase urme atunci când este înlăturat (aveți nevoie de căldură pentru a înmuia un adeziv dur înainte de îndepărtare). Dacă aveți îndoieli, adresați-vă firmei care comercializează autocolante pentru a obţine mai multe informații despre tipul de adeziv pe care îl folosesc în autocolante.
De asemenea, puteți să verificați dacă autocolantele sunt repoziționabile, deoarece de obicei acest lucru înseamnă că materialul are o calitate superioară, cu un adeziv mai ușor, care este mai ușor de îndepărtat.
Din ce material este tipărit autocolantul?
PVC, poliester sau hârtie? Acestea sunt cele trei categorii principale de materiale cele mai utilizate pentru autocolante. O mare parte de autocolante de perete sunt imprimate pe plastic din PVC de calitate scăzută. PVC este încă astăzi materialul ales pentru o mare parte a industriei, mai ales datorită faptului că este mai ieftin de fabricat, cât şi elastic datorită plastifiantului adăugat (deci poate fi folosit şi pentru suprafeţe inegale cum ar fi maşini). Când vorbim despre eventualele daune de pe pereți, materialul contează mai puțin decât adezivul.
Autocolantele din poliester sunt mai rigide decât cele din PVC, deoarece acestea nu conțin plastifianți pentru a face materialul mai moale. Acest lucru le face mai puțin potrivite pentru suprafețe curbate sau neuniforme, dar sunt mai bune pentru autocolante care pot fi repoziționate deoarece autocolantul nu se va îndoi sau nu se va întinde când este îndepărtat.
Autocolantele reprezintă o modalitate excelentă și ușoară de a crea decorațiuni interioare temporare. Dacă sunteți îngrijorat de eventualele deteriorări ale peretilor, încercați să alegeți autocolante de calitate, unde știți că sunt făcute pentru pereți interiori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *