Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum deschidem o firma in Romania


Multe persoane care vor sa devina antreprenori se intreaba de multe ori cum pot sa isi deschida o firma in Romania si care sunt pasii de urmat pentru acest lucru. Ei bine echipa AXA Cont iti vine in ajutor cu cateva sfaturi de care sa ti cont iti doresti sa deschizi propria firma si sa devi antreprenor cu acte.

In mod normal sa iti deschizi o firma nu trebuie sa dureze mai mult de 3-5 zile in care vei avea nevoie de urmatoarele acte – ai nevoie de un contract de comodat pentru sediul social, de un act constitutiv, de rezervarea de nume care se face la Registrul Comertului din orasul tau, de chitanta care sa ateste ca ai depus capitalul social de 200 de lei.

Ca sa iti deschizi singur firma in Romania trebuie sa mergi la Oficiul de Registru a Comertului din orasul tau si sa rezervi numele firmei tale.

Este important ca pana in acest moment sa ai 3-5 variatii de nume pentru ca unele dintre ele pot sa fie luate. Acest nume este cel care este trecut pe actul constitutiv si pe cel pe care vei dezvolta facturi, chitante. De multe ori vei obtine rezervarea de nume pe loc, dupa care trebuie sa completezi contractul de comodat cu cel mult 5 grupe CAEN din 3 cifre.

Dupa ce ai completat cele 2 acte trebuie sa te indrepti spre banca si sa depui capitalul social – adica cei 200 de lei.

Cu chitanta de la banca prin care se demonstreaza faptul ca ai depus capitalul social, trebuie sa mergi cu celelate documente precum actul constitutiv completat, contractul de comodat – la Registrul Comertului unde sa compeltezi corect dosarul de infiintare.

Celelate documente care trebuie completate se gasesc fie pe site-ul Registrului Comertului fie la sediul din orasul tau.

Dupa ce ai completat toate documentele si ai toate actele pregatite, trebuie sa depui dosarul la Registrul Comertului.

Daca vrei sa iti deschizi o firma in Romania si sa nu trebuie sa iti bati capul cu drumurile interminabile, cozile de la ghisee, dar si sa scapi de griji – te invitam sa apelezi la servicii de infiintari firme de la AXA Cont.

Noi ne vom ocupa de toae actele necesare pentru ca tu sa iti deschizi firma fara griji si nervi, dar mai ales fara timp pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *