Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Casa si gradina

Cum identifici apartamentul potrivit pentru viitorul tau?

Cum identifici apartamentul potrivit pentru viitorul tau?

Pentru cei mai multi dintre noi, ideea de a achizitiona o locuinta si dorinta de a ne bucura alaturi de cei dragi de aceasta cu siguranta este un motiv suficient de puternic pentru ca atunci cand ne concentram atentia catre gasirea uneia ne dam tot interesul sa alegem exact ceea ce visam, inca de cand eram mici. Fie ca dorim sa fie vorba despre un camin de genul unei case, fie ca dorim sa traim intr-un apartament, indiferent de ceea ce vom alege, cel mai important este sa fim siguri ca se potriveste cu stilul nostru de a trai fiecare moment si ca nu vom avea probleme pe viitor.

Tinand cont de faptul ca atunci cand vine vorba despre locul pe care il consideram ca fiind  “acasa” avem in vedere ca ne referim la o  investitie destul de consistenta, mai ales pentru cei care nu au deja acei bani in varianta cash si planuiesc sa se incadreze pentru un credit, important este sa ne focusam pe ceva ce ne dorim cu adevarat, in locuinta care ne va ideplini visul de a avea propria noastra casa. Bineinteles, cautarile unei locuinte sunt destul de dificile, obositoare si uneori ne fac sa credem ca niciodata nu vom gasi nimic si aproape am vrea sa renuntam, dar cu rabdarea necesara si cu o motivatie puternica, fiecare dintre noi va gasi locul ideal in care isi doreste sa traiasca. 

De ce sa alegi un apartamente intr-un cartier rezidential?

In ceea ce tine de incertitudinea dintre  alegerea unui cartier recent construit sau ideea de a cumpara un apartament intr-un cartier vechi, aici argumentele pro si contra sunt destul de multe, dar este important sa le si intelegem. In mod evident, cei ce locuiesc in apartamente din cartierele mai vechi ne vor face sa traim cu impresia ca acelea sunt cele mai grozave, dar cu toate acestea, nu trebuie sa uitam de multe disconforturi ale acestora, dar si de riscurile ce au la baza calamitatile naturale sau poate o instalatie mai invechita. Nu trebuie sa uitam nici de blocurile vechi care deja au fost clasate ca avand un risc seismic, ceea ce cu siguranta, in viitorul apropiat, va aduce din ce in ce mai multe blocuri vechi in aceasta categorie. 

Avand in vedere ca este vorba despre viata pe care o vom avea din momentul in care ne vom muta, practic, fiecare dintre noi doreste ca traiul nostru sa fie in pas cu lumea tehnologiei, sa ne putem bucura de tot ceea ce este nou. In ceea ce tine de apartamentele propuse spre vanzare din cartiere rezidentiale, acestea sunt, de cele mai multe ori, imprejmuite de parcuri, de spatii de joaca pentru copii, dar au si statii de autobuze in proximitate, ceea ce ne va facilita traseul catre centrul orasului. Pe de alta parte, sistemele de securitate cu care sunt dotate ansamblurile rezidentiale din zilele noastre, cu siguranta sunt ne vor oferi linistea de care avem nevoie, dar ne vor scapa si de grija ca ne-am putea afla vreodata in pericol. 

Mai multa siguranta pentru familiile cu copii!

Atunci cand vine vorba despre familii cu copii, in mod evident parintii doresc ca cei mici sa nu fie expusi pericolelor, sa nu se afle in fata riscurilor, iar atunci cand decid ca odraslelor lor sa se bucure de putin timp petrecut afara, in parc sau intr-unul din spatiile verzi, sa fie in siguranta. Sistemele de siguranta, in mod cert, vor fi cele ce vor oferi tuturor parintilor un plus de confort atunci cand ai lor copii se bucura de zilele insorite, de spatiile comune, dar si de prietenii pe care si-i pot face in complexul in care vor locui. 

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, din ce in ce mai multi tineri doresc sa se mute in ansambluri rezidentiale, tocmai deoarece acestea sunt populate de foarte multe familii tinere, fapt ce le ofera increderea ca ai lor copii se vor putea bucura de momente frumoase petrecute alaturi de alti copii. 

Spatiile verzi, locurile de joaca si facilitatile oferite de un cartier rezidential sunt extrem de favorabile pentru familiile tinere. Toate aceste investitii atrag tot mai multe familii care-si doresc un viitor modern, iar calitatea materialelor folosite este, din nou, un avantaj important pe care trebuie sa-l luam in calcul atunci cand facem o astfel de alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.