Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum ii poti crea copilului tau cel mai sigur mediu de joaca?


Locuinta ta poate fi plina de pericole pentru un copil mic, curios si dornic de explorare. Din momentul in care devine mobil, micutul tau va dori sa descopere fiecare colt al casei si cele mai ascunse obiecte din sertare. Este in regula sa-i permiti copilului sa exploreze, sa se dezvolte si sa invete in fiecare zi ceva nou, dar trebuie sa iei anumite masuri pentru ca el sa poata face toate aceste lucruri in deplina siguranta. Pentru a nu face modificari majore in locuinta sau eforturi financiare, il poti proteja pe cel mic folosindu-te de accesoriile de mai jos:

Porti de siguranta

Fie ca merge de-a busilea sau deja este capapil sa alerge prin toata casa, daca ai scari in locuinta sau incaperi la care cel mic nu ar trebui sa aiba acces, instaleaza porti de siguranta. Exista pe piata porti care se fizeaza simplu si rapid, intre pereti sau tocurile usilor. Nu este necesar sa folosesti anumite unelte complicate si nici sa faci modificari in pereti sau usi, deoarece aceste porti vin insotite de sistemele de prindere si pot fi instalate chiar si de persoanele fara experienta.

Sigurante pentru usi si sertare

Exista foarte multe dulapuri si sertare in care depozitezi obiecte fragile, valoroase, documente, substante si medicamente la care copilul nu trebuie sa aiba acces. Pentru a bloca usile si sertarele dulapurilor poti folosi sigurante flexibile. Acestea pot fi folosite inclusiv pentru a bloca accesul copilului la frigider, masina de spalat, masina de uscat rufe, congelator, cuptor cu microunde sau alte aparate electrocasnice.

Aparatoare laterala pentru pat

Atunci cand copilul devine mai independent si doreste sa doarma singur in camera lui, nu-l mai poti supraveghea in timpul somnului. Pentru a te asigura ca nu exista riscul ca cel mic sa cada din pat, poti instala o aparatoare laterala pentru pat cum este cea prezentata pe buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Aceasta aparatoare flexibila este suficient de inalta incat sa nu permita rostogolirea din pat in timpul unui somn agitat, dar destul de joasa incat sa-i permita copilului o coborare sigura atunci cand se trezeste si vrea sa se dea jos din pat. De asemenea, este confectionata din materiale de calitate si imbracata intr-o husa moale, astfel incat sa asigure un confort ridicat si sa fie placuta la atingere.

Benzi din cauziuc pentru muchiile mobilierului

Neatentia copilului poate duce la accidente grave atunci cand are impact cu mobilierul. Muchiile dulapurilor si meselor pot fi destul de dure iar benzile de protectie din cauciuc pot reduce cu usurinta riscul de ranire. Benzile din cauciuc flexibil sunt disponibile in diferite dimensiuni, modele si culori, fiind potrivite pentru muchiile si marginile pieselor de mobilier. Aceste benzi de protectie sunt moi, flexibile, rezistente si usor de instalat pe orice tip de mobilier. De asemenea, sunt destul de accesibile la pret si au o capacitate buna de absorbtie a socurilor.

Protectii pentru priza

Protectiile pentru priza nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, acestea fiind extrem de eficiente in a evita pericolele de electrocutare. Instaleaza aceste protectii pe toate prizele la care copilul poate avea acces, alaturi de toate celelalte articole de protectie si ofera-i micutului tau cel mai sigur mediu in care sa se dezvolte si sa se distreze.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *