Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum să călătorești responsabil vara aceasta


Cazurile de coronavirus au afectat într-o foarte mare măsură industria turismului. Nu doar zborurile interne, ci și cele internaționale sunt grav afectate de reglementările impuse. Marele târg de turism ITB Berlin nu a mai avut loc anul acesta, alături de multe alte evenimente anterior planificate și care nu s-au mai ținut.

Chiar dacă începutul pandemiei a redus cu mult deplasările în exteriorul țării, ne putem bucura încă de vacanțele interne. Așa se face că un număr din ce în ce mai crescut de persoane optează pentru ieșiri în natură la final de săptămână, atât la mare, cât și la munte.

Înainte de a face rezervări și bagaje însă, este recomandat să fim precauți și responsabili pe toată durata plecării. Pentru asta, cel mai bine este să fii la curent cu tot ce trebuie să știi din perspectivă legală. Rămâi pe aproape și descoperă cum să călătorești responsabil vara aceasta!

Asigură-te că iei cu tine soluții de dezinfectare pe bază de alcool (minim 60%)

În orice vacanță sau concediu decizi să pleci, trebuie să ai la tine soluții de dezinfectare a suprafețelor și a mâinilor. Pentru a fi eficiente, este recomandat să verifici concentrația de alcool utilizată, care nu trebuie să fie mai mică de 60%. Cele mai bune produse au chiar 95% alcool, motiv pentru care au deseori un preț mai mare.

Pe toată durata deplasării, este obligatoriu ca fiecare membru al familiei să se spele pe mâini înainte de a mânca sau a-și atinge fața. Durata nu trebuie să fie mai mică de 20 de secunde. Aceste recomandări te vor ajuta să păstrezi intact nivelul de sănătate al tuturor celor dragi ție.

Optează pentru asigurare de sănătate

Plecările din țară se pot transforma într-un adevărat coșmar de la un moment la altul. Dacă pleci în străinătate pentru a te bucura de vacanță sau în interes de serviciu, nu uita să îți faci și asigurare de sănătate. Pe lângă faptul că are un preț mic, aceasta te poate ajuta să reduci semnificativ costurile de spitalizare în caz de nevoie.

Există mai multe tipuri de asigurare de sănătate pentru călătorii. Fiecare firmă are pachetele sale, motiv pentru care poți obține un preț extrem de accesibil pentru o perioadă scurtă sau lungă de timp.

Românii care călătoresc în România nu trebuie să își facă asigurare de sănătate, atâta timp cât beneficiază de una oferită de compania la care lucrează. Turism intern de calitate poți găsi inclusiv la noi, căutând cu atenție și alegând cele mai tari oferte. Nu uita să îți setezi bugetul din timp și să planifici totul cu cel puțin o lună înainte. Astfel, vei obține prețuri ideale de care să te bucuri vara aceasta.

Testează-te la primul simptom

Călătoriile responsabile sunt cele în care ai grijă nu doar de tine, ci și de ceilalți. Dacă vrei să te asiguri că nu pleci în vacanță cu probleme, este recomandat să te testezi înainte cu 2-3 zile de plecare. Analog, poți urma aceeași procedură și la întoarcere. Cu aceste analize făcute la zi, te poți întoarce la birou fără să îți faci griji că ai putea îmbolnăvi pe alții. Ține minte că virusul Covid-19 interacționează diferit cu fiecare organism în parte, motiv pentru care este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să avem grijă de propria persoană și de cei dragi nouă.

Asigură-te că ai toate actele de identitate necesare la tine

Fiecare plecare de acasă trebuie să se facă cel puțin cu un act de identitate asupra ta. Altfel spus, ai nevoie de buletin chiar și în fața casei, potrivit legii din țara noastră. În caz contrar, ești pasibil de amendă.

Acest lucru se aplică și în cazul plecărilor în vacanțe și concedii. O atitutine responsabilă solicită din partea fiecăruia dintre noi ca în bagaj să se regăsească și documentele noastre de identitate – de la buletin la pașaport și, după caz, la certificatul de naștere.

Transformă fiecare călătorie într-o deplasare de relaxare responsabilă și trăiește amintiri de neuitat chiar la tine în țară!

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *