Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum sa faci Service DIY pentru Tigara Electronica?


Atomizor COG MTL RTA - Wotofo - Rainbow - disponibil pe voore.ro

Daca te-ai hotarat sa treci la tigari electronice, atunci ar trebui sa stii ca in comparatie cu tigarile normale pe care le fumezi si atunci cand se termina pachetul iei altul, vaperele au nevoie si de service uneori.

Se poate intampla ca anumite piese de tigara electronica sa se strice dupa cateva utilizari, insa nu iti face griji prea mari pentru ca poti invata sa faci service DIY. In acest articol vei regasi cele mai des intalnite defectiuni ale unei tigari electronice si cateva dintre rezolvarile pe care le poti face singur.

Ce probleme pot avea tigarile electronice?

Unele piese ale tigarii electronice trebuie schimbate definitiv atunci cand se strica, altele se pot repara. Daca ai nevoie sa cumperi piese noi, iti poti arunca un ochi pe gama de componente de la Voore. In cazul in care poti rezolva singur problema ti-am lasat mai jos cateva sfaturi.

1.Nu primesti suficienta nicotina sau primesti un throat hit prea slab

  • S-ar putea sa ai nevoie de un lichid mai concentrat pentru un efect mai puternic.
  • Nu folosesti un dispozitiv suficient de performant sau puternic. Poti incerca o tigara electronica cu voltaj reglabil care iti permite sa setezi tensiunea dupa placul tau.
  • Bateria poate fi aproape descarcata.
  • Proportia de PV/VG nu este cea corecta. Daca de exemplu vei folosi un lichid mai concetrat atunci vei primi o cantitate mai mare de vapori.

2. Bateria nu functioneaza

In primul rand, asigura-te ca bateria este pornita in cazul in care este un model de baterie manuala. In al doilea rand, uita-te sa fie curat conectorul dintre clearomizor si baterie. Poti sterge ambele conectoare cu un betisor de ureche.

Daca tot nu functioneaza, insurubeaza si desurubeaza clearomizorul de la baterie. Cele doua cercuri metalice ar trebui sa fie aliniate perfect. Daca nici asa nu se rezolva, atunci ar putea fi o problema de conexiune. Poate ca partea metalica de la baterie sau cea de la clearomizor este impinsa mai mult. In acest caz foloseste o agrafa sau un ac pentru a incerca sa o ridici la nivelul normal.

3. Nu functioneaza atomizorul

Atomizorul este piesa care transforma nicotina in vapori. Aceste este cel mai predispus la defectiuni si este posibil ca dupa cateva zile de utilizare sa nu mai functioneze corespunzator. In acest caz, poti incerca urmatorii pasi pentru a-l repara:

  • Reumple cartusul cu lichid. Pune e-lichid treptat si ai grija sa nu il umpli prea mult. Poti sa pui cateva picaturi si in interiorul atomizorului, apoi ataseaza-l la o baterie incarcata.
  • Curata atomizorul. Poti incerca sa pui putin alcool in atomizor, apoi sa il clatesti cu apa distilata si sa sufli prin partea care se infileteaza la baterie. Daca ai un pistol de aer, atunci incearca cu el.

Curata filetele atomizorului si ale bateriei cu un servetel sau un material absorbant.

Rezistente Atomizor Micro Alien MTL 0.75/0.90 ohm - Sub Ohm Sheep - disponibil pe voore.ro

4. Clearomizor care curge

Una dintre acele piese de tigara electronica ce prezinta probleme este clearomizorul. Clearomizorul este o piesa cu un rezervor in care se depoziteaza e-lichidul, dotat cu un fitil si care are rolul de a transporta lichidul catre rezistenta tigarii electronice. Acesta poate uneori sa curga din urmatoarele cauze:

  • Nu este montat corect si nu este insurubat corect la baterie.
  • Este un clearomizor de slaba calitate.

O alta problema poate fi gustul de ars care apare atunci cand folosesti clearomizorul imediat dupa ce l-ai umplut. Lichidul trebuie lasat 5-10 minute pentru a fi absorbit.

Clearomizor T2 Kangertech - de la voore.ro

De asemenea, este posibil ca rezistenta sa fie stricata si sa fie nevoie de o inlocuire.

In cazul in care observi ca nu poti face service DIY, cel mai bine ar fi sa apelezi la un specialist sau sa cumperi componente de la Voore pentru a le inlocui pe cele defecte.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *