Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

De ce este livada o alegere inspirata


In prezent, oamenii au inceput sa dezvolte un obicei comun: reintoarcerea la plantarea de pomi fructiferi in gradina proprie sau pe hectare intregi de teren, daca dispun de pamant. Acest lucru se intampla pentru ca am trecut recent printr-o perioada destul de grea de autoizolare, timp in care am invatat cu totii cat de pretioasa este hrana, iar acum ne dorim sa putem sa ne-o procuram pe cont propriu. Iar pomii fructiferi sunt prima alegere, pentru ca acestia sunt cel mai usor de intretinut / ingrijit, pentru ca nu necesita decat apa din abundenta si taieri / fasonari ale coroanei, care se fac anual (si doar in caz de nevoie, sunt necesare tratamente fitosanitare). In randurile care urmeaza, exista raspunsuri la cele mai comune intrebari legate de avantajele unei livezi!

De ce este livada o alegere inspirata in ziua de azi

Pe langa faptul ca poate fi o sursa garantata de a procura fructe proaspete pe cont propriu, poate reprezenta, la fel de bine, o sursa de venit in plus. Fructele pot fi consumate fie proaspete, fie prelucrate sub forma de dulceata, sucuri, marmelada, gem, congelate sau uscate, astfel putandu-se pastra chiar si pe o perioada de luni bune sau chiar si ani. Poti oricand sa te bucuri personal de roadele culese, iar cu surplusul poti face un ban in plus (poti livra produsele la domiciliu, pentru oamenii care doresc sa achizitioneze produse proaspete, poti incheia contracte cu magazinele din sat / oras sau chiar cu tari straine, care importa fructe si nu numai).

Cum sa infiintezi o livada cu pomi sanatosi, simplu si rapid

In primul rand, conteaza alegerea producatorului. Jardina este o alegere inteleapta, pentru ca este un producator renumit, o pepiniera pomi fructiferi care ofera doar exemplare certificate fitosanitar si ofera pomi fructiferi de vanzare chiar si online, prin intermediul site-ului personal. Toate sortimentele de puieti pomi fructiferi sunt accesibile ca pret si vin cu garantie de inradacinare de 100%. Jardina este exemplul perfect de calitate la preturi bune, fara rabat la calitate, indiferent ca vorbim de pomi fructiferi sau trandafiri (sunt si producatori de trandafiri in acelasi timp). Dupa ce ai achizitionat toti pomii doriti, nu uita sa ii plantezi corespunzator, astfel incat sa ai garantia prinderii.

O data ce a fost plantata, livada va avea nevoie de apa, cel putin in primii 1 – 3 ani de la infiintare, pentru ca aceasta este perioada in care pomii fac radacini si prind putere. Deci primii ani de viata sunt esentiali pentru ei si conteaza foarte mult modul in care au fost ingrijiti. Livada reprezinta o investitie de viitor, pentru ca daca dispune de tot ce are nevoie, aceasta va oferi recolte bogate chiar si pe o perioda de zeci de ani de zile! Asadar, daca vrei sa incepi o afacere profitabila, livada ar fi o alegere inspirata pentru tine, daca dispui de suficient teren pentru a porni pe acest drum. Iti doresti culturi mixte? Atunci planteaza si legume intre pomi, pentru un rezultat si mai eficient!

Jardina este alaturi de toti cei care vor sa se bucure de fructe proaspete, nu doar de cei care vor sa infiinteze livezi intinse pe sute de hectare de teren. Asadar, si daca dispui doar de o gradina mai mica, poti sa plantezi un pom sau doi, care sa iti ofere, pe langa o umbra racoroasa vara, si fructe dulci, gustoase si sanatoase pe intregul sezon. Acesta este, cu siguranta, avantajul principal al pomilor fructiferi: faptul ca au dublu rol. Din acest motiv, oamenii au inceput sa ii aprecieze din ce in ce mai mult.

Ce ne-a invatat perioada de autoizolare, cauzata de pandemia de Coronavirus

Perioada de autoizolare, care a fost consecinta a pandemiei de Coronavirus, ne-a invatat cat de important este sa apreciem chiar si cele mai marunte lucruri din jurul nostru. Apreciem mult mai mult gradina pe care o putem exploata in mod inteligent, astfel incat sa putem sa ne procuram hrana pe cont propriu (fara sa mai fim dependenti de marile lanturi de magazine). Si inclusiv persoanele care stau la bloc pot sa recurga la astfel de practici: pe balcon sau intr-o camera mai nefolosita se pot creste legume la ghiveci sau plante aromatice (rosii, castraveti, cartofi, vinete, busuioc, rozmarin, menta si asa mai departe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *