Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Casa si gradina

De ce sunt recomandate fatadele ventilate?

Fatadele ventilate devin tot mai populare datorita caracteristicilor moderne pe care le aduc cladirilor pe care se monteaza. La Alco Group pot fi gasite mai multe tipuri de fatade ventilate, astfel incat fiecare proprietar sa poata alege varianta potrivita. 

Avantajele fatadelor ventilate

Astfel de sisteme au fost create pentru o termoizolare eficienta a interiorului si lucrul acesta se produce pentru ca spatiul existent intre placile exterioare si termoizolatie formeaza un strat de aer ventilat. 

In combinatie cu un strat izolant ce se aplica pe peretii cladirilor, acest strat de aer ventilat este cel care imbunatateste considerabil eficienta termica a cladirii. Sistemul de fatada ventilata este cel care va proteja structura peretelui si care va creste rezistenta la toate variatiile de temperatura care au loc la exterior sau la interior.

Tinand cont de tipul de placi exterioare alese, pe timpul verii ele vor reflecta caldura solara pentru ca temperatura din interior sa fie mai mica. In timpul iernii, termoizolatia uscata va preveni racirea in exces a suportului. 

Este ideal ca materialul cu rol termoizolant sa aiba si o conductivitate termica foarte buna. Stratul de aer ar trebui sa aiba grosimea de minim 40 mm pentru a functiona corespunzator, exceptie facand peretii din zidarie care au strat de aer si pentru care grosimea stratului poate sa fie de maxim 12 cm.  

Tot un avantaj al fatadelor ventilate este si faptul ca asigura ventilatia naturala. Astfel, aceasta se diferentiaza de orice alt sistem de termoizolare existent. Fatada ventilata formeaza o zona foarte bine izolata termic in structura peretilor si chiar in zonele de plansee, stalpi sau grinzi. 

Se poate monta un astfel de sistem si pe structuri armate sau in aticurile de beton. Zona de ventilatie nu permite aparitia condensului, ceea ce impiedica dezvoltarea mucegaiului, a ciupercilor sau a altor bacterii care profita de umezeala pentru a se extinde si care pot pune in pericol sanatatea persoanelor care locuiesc sau lucreaza in interiorul cladirii. 

Toate aceste avantaje au facut ca fatadele ventilate sa inlocuiasca tot mai des vechile sisteme de termoizolare, atat pe cladirile noi cat si pe cele vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.