Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Comunicate de Presa

Ghidul mutatului responsabil: Cum să faci mutarea mai ușoară?

fulgi amidon

Perioada în care trebuie să te muți este una extrem de solicitantă, în care răbdarea îți este pusă la grea încercare. În astfel de momente este necesar să ai în vedere o serie de aspecte care pot să-ți ușureze procesul de mutare. Fie că vorbim despre obiecte voluminoase de mobilier sau de obiecte de mici dimensiuni foarte fragile, îți dorești ca toate acestea să ajungă în stare perfectă la noul tău domiciliu. Nimeni nu-și dorește ca după chinul mutatului, să trebuiască să-și schimbe mobila sau să-și cumpere alte gadget-uri, de aceea este indicat să ai grijă la anumite aspecte atunci când te muți sau mai exact când îți muți obiectele.

Ia-le pe rând!

Cu siguranță că atunci când te muți nu începi cu obiectele voluminoase, cum ar fi paturile, dulapurile sau canapelele. Este indicat să începi cu obiectele ușor de transportat, cu alte cuvinte întâi muți cărțile și abia apoi biblioteca. Pe de altă parte, abordând situația în acest fel, vei avea o bună ocazie de a realiza un inventar al lucrurilor pe care le ai în casă, având posibilitatea de a le sorta și eventual de a renunța la cele inutile.

Etichetează-le!

Nimic nu este mai frustrant odată ce te muți în casă nouă decât momentele în care nu găsești lucruri când despachetezi. Fie din graba în care ai împachetat, fie din cauza unor probleme apărute în timpul transportului, astfel de momente apar frecvent atunci când trebuie să scoți totul din saci și cutii pentru a le amplasa în noua ta locație. Pentru a evita astfel de situații poți să-ți etichetezi cutiile sau sacii folosiți pentru transport. În acest fel vei evita căutările interminabile și vei elimina și riscul de a strica ceva în timpul acestor căutări.

Ai grijă cu obiectele fragile!

Probabil cea mai frecventă problemă este legată de obiectele fragile, care de cele mai multe ori se deteriorează în timpul transportului. Fie că vorbim de obiecte decorative sau veselă, acestea sunt probabil cele mai predispuse daunelor în timpul mutatului. Chiar dacă cioburile aduc noroc, nu vrei să ajungi în casă nouă cu obiecte sparte, astfel că ar fi bine ca atunci când împachetezi obiecte fragile să folosești fulgi amidon (biodegradabil) pentru a te asigura că obiectele tale ajung în siguranță și ai grijă și de mediul înconjurător. Fulgii din amidon ajută la umplerea spațiilor goale din cutii pentru protecție suplimentară în timpul trransportului.

Apelează la profesioniști!

Dacă nu ai timp să te ocupi toată agitația mutatului, atunci ar trebui să apelezi la firme profesioniste în acest domeniu. Vei putea avea certitudinea că îți vor livra la noua locație toate bunurile în stare perfectă și fără bătaie de cap pentru tine.

Acestea sunt câteva sfaturi simple pentru a reuși să faci procesul de mutare mult mai ușor și pentru a reduce cât mai mult pagubele din timpul transportului. Și nu uita că mereu poți apela la cei care se pricep pentru a evita orice fel de bătaie de cap, în așa fel încât să te bucuri din plin de nouă ta casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.