Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Casa si gradina Divertisment Financiar Opinii Social Tech

Mituri si Adevaruri despre Calculatoarele Refurbished

calculatoare-puternice-workstation

Exista cateva mituri si adevaruri despre calculatoarele refurbished, pe care oricine ar trebui sa le stie. Primul mit este asadar faptul ca aceste calculatoare au o putere de calcul mai mica in comparatie cu dispozitivele noi. Adevarul este insa ca aceste calculatoare vin cu o putere mult mai mare, precum un numar mai mare de nuclee in procesor, o placa grafica foarte buna, dar si o memorie RAM mai mare.

Majoritatea persoanelor nu folosesc calculatoarele la capacitatile maxime, de aceea configuratia unui calculator este destul de neglijabila. Pentru a face niste sarcini banale, nu este nevoie de o configuratie extrem de buna.

Un alt mit spune ca aceste calculatoare refurbished au o problema de performanta avand in vedere vechimea hardware-ului. Toate firmele care produc componentele pentru aceste calculatoare ne spun insa ca ele se compara foarte bine cu calculatoarele noi. In toate centrele specializate, produsele reconditionate sunt supuse unor teste extrem de riguroase, lucru ce inseamna ca uneori aceste produse pot fi alegerea ideala.

Unele persoane mai spun si ca aceste produse reconditionate ar fi de fapt produse aflate la sfarsitul perioadei in care se pot folosi fara probleme. Chiar si acest lucru este unul fals pentru ca o mica parte din produsele de tip refurbished ajung in aceasta categorie. Toate produsele de tip refurbished sunt destul de noi si chiar in cele mai multe dintre cazuri, ele nici macar nu au fost folosite pentru mult timp.

Se mai spune despre aceste produse ca ele nu ar veni cu o garantie sau ca garantia ar fi una mai mica decat in mod normal. In cele mai multe dintre cazuri insa, produsele reconditionate, de la jucatorii de renume, precum Server Config in Romania, au de cele mai multe ori o garantie de minim 2 ani. Este foarte important sa aveti in vedere cumpararea produselor reconditionate, doar de la companiille care va ofera aceasta garantie. Uneori este nevoie sa achizitionati chiar si o garantie extinsa, pana la 5 ani, astfel incat sa acoperiti costurile in cazul in care piesele au ceva probleme.

Unele mituri mai spun si ca aceste calculatoare refurbished sunt predispuse la niste probleme suplimentare si anume la problemele de reparatie, dar si de intretinere. Trebuie sa stiti insa ca acesta este doar un mit pentru ca aceste calculatoare reconditionate trec prin numeroase testari riguroase. Doar cele mai bune calculatoare ajung asadar la utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.