Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Comunicate de Presa

Pașii comuni pe care să îi urmezi pentru a-ți înființa firma

Fie că ai deja un business care funcționează în limite legale pe teritoriul țării noastre sau te gândești acum să îți înființezi unul, este de la sine înțeles faptul că birocrația și aspectele legale joacă un rol esențial. Acest lucru este important nu doar pentru înființarea firmei tale, ci și pentru a-ți putea desfășura activitatea de prestare servicii sau oferirea de produse în conformitate cu reglementările în vigoare. Mai mult decât atât, un aspect care este bine să ții cont este că poți apela la o firmă specializată în infiintare firma, ori de câte ori vrei să scapi de problemele și pașii pe termen lung. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător cu privire la pașii comuni pe care să îi urmezi pentru a-ți înființa propria firmă!

 1. Care sunt tipurile de firme spre care te poți orienta?

La ora actuală, în țara noastră există patru tipuri de firme spre care un antreprenor se poate orienta, în funcție de necesitățile sale. Pentru început, există persoana fizică autorizată sau PFA, urmată de întreprinderea individuală, societatea cu răspundere limitată (SRL) și societatea pe acțiuni (SA).

În general, PFA se recomandă în cazul persoanelor care își desfășoară activitatea pe mai puține categorii. Acest lucru se traduce prin faptul că un PFA poate avea până la cinci coduri CAEN, spre deosebire de un SRL, la care vei putea adăuga un număr mult mai mare de coduri de acest fel.

Pentru a putea face o alegere în cunoștință de cauză și a urma procesul de infiintare firme întocmai așa cum îți dorești, poți apela la o firmă specializată capabilă să demareze întregul proces pentru tine. Nici nu este de mirare, întrucât astfel vei putea face economie de timp și efort, asigurându-te că vei putea avea documentele necesare în cel mai scurt orizont de timp.

 • Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru înființarea firmei?

Ori de câte ori vrei să te asiguri că întregul proces de inregistrare firma este urmat complet, nu uita să verifici și următoarele lucruri:

 • Dacă numele firmei este rezervat, știind înainte de toate că este unic;
 • Dacă este deja un cont bancar deschis, în care ai depus capitalul social al firmei;
 • Dacă obiectul de activitate al societății a fost ales din nomenclatorul codurilor CAEN;
 • Dacă sediul social a fost ales și contractat:
 • Dacă actul constitutiv al firmei este pregătit;
 • Dacă actele au fost depuse la Registrul Comerțului;
 • Dacă au fost obținute licențele și autorizațiile de funcționare.

Doar atunci când toate aceste puncte au fost verificate, te vei putea asigura că procesul de inregistrare firme este pe drumul cel bun.

 • Cum îți poți rezerva numele firmei?

Așa cum este de așteptat, nu este deloc complicat să îți rezervi numele pe care firma ta îl va purta pe termen scurt, mediu și lung. Cu toate acestea, înainte de toate, este esențial să verifici disponibilitatea lui, verificând acest lucru la ONRC și ROTLD. Indiferent că optezi pentru infiintare SRL sau infiintare PFA, este important să te asiguri că în ambele locuri numele este disponibil și poate fi utilizat de tine în scopul înregistrării.

 • Ce să faci atunci când nu ai destul timp la dispoziție pentru procesul de înființare firmă?

Nu este un secret faptul că timpul este scurt, iar pentru unii dintre noi acesta este deja încărcat cu alte activități. În cazul în care te regăsești într-o situație similară, nu ai de ce să amâni sau să anulezi înființarea unei firme, ci să apelezi la o echipă specializată care să demareze întregul proces pentru tine. Tot ceea ce trebuie să faci este să faci o investiție minimă, urmând ca documentele pe care le aștepți să vină în doar câteva zile. Atunci când apelezi la o firmă specializată, ai avantajul că ai parte de ajutorul a unor oameni care deja s-au confruntat cu problemele și neplăcerile la care este cazul să te aștepți atunci când urmezi procesul de unul singur. Ei bine, toată această grijă dispare, în special atunci când pașii pe care îi ai de urmat sunt prezentați, într-o notă diferită, de specialiști în acest domeniu.

Bucură-te de toate avantajele pe care le vei primi în cel mai scurt timp, asigurându-te că firma ta își desfășoară activitatea în limite legale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.