În weekendurile de început de toamnă, TV Paprika a programat două emisiuni producție autohtonă, care o au în centru pe fermecătoarea Prăjiturela: „Se poate și la grătar, cu Prăjiturela” și cel de-al doilea sezon din „De la fermă în farfurie, cu Prăjiturela”.
„Se poate și la grătar, cu Prăjiturela” are premiera sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 17.30 și în reluare de la ora 23:00 și 11:00, a doua zi. Primul sezon le propune telespectatorilor TV Paprika 6 episoade a câte jumătate de oră, pline de idei, inspirație și arome de toate felurile. Când spui grătar, te gândești la mici, carne și fum? În această emisiune, Prăjiturela îți va demonstra că grătarul poate fi mult mai mult de atât. Într-un format urban și spectaculos, ea aduce pe jar (sau pe plita electrică ori pe gaz) meniuri complete: aperitive, feluri principale și chiar deserturi neașteptate. Rețetele sunt simple, colorate și pline de savoare, cu ingrediente din piețele locale și inspirație din bucătării din toată lumea – de la mediteranean la tex-mex. Vegetarienii vor avea și ei motive de bucurie: steak-ul de varză sau ciupercile umplute cu brânză vor face senzație chiar și printre cei mai înrăiți carnivori.
Un format deja îndrăgit, „De la fermă în farfurie, cu Prăjiturela” a ajuns la al doilea sezon, tot cu șase episoade a câte jumătate de oră, și va fi difuzat imediat după prima emisiune, de la ora 18:00, în zilele de weekend, și în reluare de la 23.30 și 11:30 a doua zi. Serialul explorează esența bucătăriei românești, în care tradițiile rurale se împletesc cu influențele moderne pentru a oferi o experiență autentică. Mihaela ne conduce într-o călătorie gustativă incitantă, punând accent pe conceptul „Farm to Fork”.De la ferme de struți la povești despre sturion și caviar, de la delicii din ciuperci până la arome de cireșe coapte în solar sau uleiuri presate la rece, fiecare episod aduce pe ecran autenticitate, bucurie și curiozitate pentru ingredientele locale.
Prăjiturela vine dintr-o carieră cumva surprinzătoare, având în vedere umorul și căldura cu care vorbește despre gastronomie și viață: 15 ani petrecuți în domeniul militar, dintre care 10 a fost în paralel și food blogger. Ea a studiat limba maghiară la Facultatea de Limbi Străine de la Universitatea din București. Momentul în care s-a îndrăgostit de zona culinară a fost în timpul unei burse la Budapesta, unde trebuia să împartă bucătăria cu studenți din toată lumea.
Inspirația îi vine din explorările lumilor noi, fie că e vorba de paginile cărților, fie că e vorba de călătorii în toată lumea sau de amintiri din copilărie și creativitate pură. Bucatele pregătite și propuse de ea sunt irezistibile, pline de culori încântătoare.
Două emisiuni, un singur scop: să aducă mai multă inspirație, gust și bucurie în casele românilor.
Weekendurile de toamnă devin, astfel, mai calde și mai pline de savoare, cu Prăjiturela la TV Paprika. Nu ratați, din 20 septembrie, de la ora 17:30, doar la TV Paprika!
