Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Fashion

Protectia ochilor cu ochelari de soare Ray Ban

ochelari de soare Ray Ban

Reflexia razelor soarelui se propaga din mai multe directii, atat verticale, cat si orizontale. Daca razele verticale nu au niciun efect negativ asupra ochilor, razele orizontale dau acea senzatie de orbire temporara. Protectia ochilor in fata razelor de soare este pe deplin recomandata de medicii oftalmologici. Aceasta protectie poate fi asigurata cu succes de o pereche de ochelari de soare Ray Ban originali.

Filtrul pe care il au ochelarii de soare nu vor permite razelor de lumina orizontale sa ajunga pana la ochi. Pe timpul verii, in special, soarele este extrem de deranjant pentru ochi. Avem deseori intentia de a strange ochii, facandu-i mici, pentru a ne apara de lumina care creaza acest disconfort.

Corpul are propriul sau mecanism de aparare in fata factorilor externi negativi. In cazul ochilor, pupila se micsoreaza extrem de mult in fata razelor soarelui pentru a limita cantitatea de lumina care ajunge la retina. Pentru a ajuta ochii, putem suplimenta mecanismul propriu de aparare al corpului cu ajutorul unei perechi de ochelari.

Protectia ochilor este asigurata de ochelarii de soare calitativi. Pentru ca acestia sa iti ofere un nivel ridicat de protectie in fata razelor de soare sau a reflexiilor este necesar sa alegeti ochelari de soare polarizati. Procesul special prin care acest tip de ochelari trec ofera utilizatorilor o protectie deosebita.

Desigur ca o varianta mai putin costisitoare sunt ochelarii de soare contrafacuti. In cazul acestora, riscul de afectiuni oculare poate fi cu atat mai mare. Cantitatea de lumina este intr-adevar diminuata, astfel ca pupila va percepe ca ochiul este in siguranta si nu isi va mai folosi propriul mecanism. Insa razele ultra-violete pot patrunde in continuare prin lentilele ochelarilor contrafacuti si vor ajunge intr-o cantitate mai mare la retina si cristalin.

Afectiuni ce pot fi evitate prin purtarea unei perechi de ochelari de soare Ray Ban

Pe termen lung, expunerea prelungita la soare poate fi extrem de daunatoare. Numeroase afectiuni au drept cauza razele soarelui si expunerea frecventa la acestea. De asemenea, reflexiile luminii puternice sunt la fel de daunatoare. Daca la finalul unei zile petrecute in aer liber sau la volan simtiti ochii extrem de obositi, sunt primele semne ca acestia au fost in mod evident afectati.

Fotokeratita este o afectiune oculara care are drept cauza principala expunerea la o cantitate mare de raze ultra-violete. Unele dintre principalele senzatii pe care le ofera aceasta afectiune sunt senzatia de arsura la nivelul globului ocular sau vederea incetosata. Deoarece aceasta afectiune poate aparea si pe timpul iernii, o pereche de ochelari de soare Ray Ban isi demonstreaza utilitatea in absolut orice sezon.

Cataracta se considera a fi un efect al degenerarii proteinelor prin intermediul procesului de imbatranire. Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca acest proces este accelerat deseori de o expunere prelungita la razele ultra-violete.

Pterigionul este una dintre afectiunile intalnite cel mai des in cazul persoanelor care petrec o parte foarte buna a timpului in aer liber. Pescarii sau sportivii sunt printre cei mai predispusi la aceasta afectiune a carei tratare este interventa chirurgicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.