Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Comunicate de Presa

Recunoașterea divorțului realizat în străinătate. Cum procedăm – avocat Roxana Pop ne lămurește

În viață nu poate fi totul roz. Uneori mai apar și probleme, situații nefavorabile care ne pot schimba complet viața. La fel se poate întâmpla și într-o relație, când cei doi încep să aibă interese diferite și drumurile în viață încep încet încet să se despartă. Totuși sunt situații în care această despărțire este mai complicată, în special când vorbim despre o căsătorie.

Există fel și fel de cazuri care necesită mult timp și multă răbdare, în special dacă divorțul se pronunță în străinătate. Astfel poate veți considera că tot procesul este complicat, în special dacă nu veți ști cum poate fi recunoscută în țară o astfel de hotărâre. În acest caz veți avea nevoie de un avocat drept civil Cluj care să vă ajute, iar Roxana Pop poate fi alegerea voastră.

Cum efectuați mențiunea de divorț în străinătate

Unul dintre primii pași pe care ar trebui să îi faceți este să căutați un avocat care să vă ajute, astfel încât să parcurgeți fiecare etapă corect de la început – în special dacă nu vreți să pierdeți timp. Un drept civil avocat Cluj ar trebui să căutați, deci dacă veți accesa roxanapop-law.ro puteți să luați legătura cu Roxana Pop în acest sens.

Vă va îndruma cu privire la actele pe care trebuie să le depuneți la oficiul consular. În funcție de caz veți avea nevoie de 8 sau 9 documente. Prima este dovada șederii în țara în care vreți să pronunțați divorțul. De asemenea, aveți nevoie de hotărârea de divorț care trebuie să aibă semnătura și ștampila judecătorului din respectiva țară, alături de o traducere legalizată și autorizată a acesteia. De la ghișeu veți primi și o declarație cu privire la ce nume veți avea după finalizarea divorțului. Dacă unul dintre soți vrea să păstreze numele celuilalt, este nevoie ca acesta din urmă să completeze o declarație de acord în acest sens.

Printre ultimele documente de care aveți nevoie sunt certificatele de naștere și căsătorie, cărțile de identitate – toate românești. Un caz particular este cel în care au existat divorțuri anterioare, unde aveți nevoie de actul din care reiese numele cu care ați rămas în urma acestuia.

Cum poate fi recunoscut divorțul în România, dacă este realizat în străinătate?

Dacă veți apela la avocat Roxana Pop veți ști de înainte fiecare pas ce trebuie parcurs, inclusiv care sunt termenele de procesare. Astfel că fiecare cuplu care decide să divorțeze în afara țării, dar care au fost căsătoriți în România trebuie să înregistreze actele.

Acestea trebuie înregistrate în registrele de stare civilă din țara noastră. Astfel veți obține o adeverință de stare civilă sau chiar hotărârea judecătorească românească ce atestă recunoașterea divorțului realizat în străinătate.

De avut în vedere totuși faptul că durează 180 de zile procesarea cererii de înscriere a divorțului. Dacă veți apela la avocat drept civil Cluj Roxana Pop cu siguranță veți parcurge fiecare etapă mult mai ușor, având în vedere că veți fi îndrumați mereu cu privire la ceea ce aveți de făcut.

Accesați site-ul pentru a afla mai multe informații.

Contact:

av.pop.roxana@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.