Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Riscurile unei parole slabe in online


Internetul nu mai este de mult un loc sigur si hackerii abia asteapta sa faci o greseala cum ar fi sa pui parole slabe la conturi sau sa dai click pe link-uri primite in mailuri suspecte.

Ba chiar pericolele pot veni si din partea unor site-uri cu autoritate daca acestea au fost sparte de hackeri. Astfel, trebuie sa ai foarte mare grija cu ce tii online, unde iti introduci datele si cui oferi acces la datele tale.

Conform calculatorescu.ro, un prim pas in rezolvarea acestui tip de probleme este alegerea unei parole puternice. De asemenea, aceasta parola nu trebuie sa se repete pentru alte conturi ale tale si sa fie unica. Mai multe despre crearea si sfaturi pentru protectia identitatii tale online gasesti pe site-ul de mai sus.

Un alt pas important pentru a-ti proteja conturile si datele este sa nu intri pe site-uri ciudate si sa nu dai click pe link-uri dubioase primite pe mail deoarece acestea pot contine programe menite sa citeasca tot ce scrii la tastatura. Astfel, oricat de buna este parola, aceasta poate fi dezvaluita hackerilor.

Daca totusi esti victima unui hacker trebuie sa anunti imediat autoritatile deoarece, pe langa ce poate afla despre tine din ceea ce faci in online, poti fi victima si unui furt de identitate si te poti trezi acuzat de fapte pe care nu le-ai facut sau credite deschise pe numele tau.

Retine ca internetul nu este un loc foarte sigur, iar din acest motiv voi face o lista mai jos cu lucruri pe care le poti face pentru a te proteja.

  • instaleaza un antivirus pe laptop/PC;
  • instaleaza o extensie in browser care sa iti protejeze datele;
  • foloseste parole puternice;
  • nu repeta o parola pe mai multe conturi;
  • nu da click pe link-uri din mailuri de tip spam;
  • nu pica in capcana unor concursuri ciudate de pe internet;
  • pastreaza datele personale doar pentru tine;
  • nu folosi retele Wi-Fi gratuite pentru lucruri importante.

Speram ca sfaturile de mai sus sa te ajute sa iti protejezi cat mai bine datele si identitatea in online si nu uita, daca esti victima unor hackeri mergi imediat si anunta autoritatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *