Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Semnificația literelor și a cifrelor existente pe lateralul anvelopei


Echiparea mașinii cu cele mai bune și calitative anvelope necesită ca fiecare dintre noi să își aloce din timp întregul buget. La ora actuală, pe piață există tipuri și modele variate, compatibile cu orice model de mașină.

Fiind un subiect dezbătut de majoritatea șoferilor din trafic, schimbarea anvelopelor atât în timpul anotimpurilor reci, cât și înaintea celor călduroase presupune folosirea unor modele capabile să țină pasul cu modul tău de a conduce. Până acum, suntem siguri că ai remarcat cifrele și literele existente pe lateralul anvelopelor tale, însă fără să poți să descifrezi utilitatea lor. Pentru a te ajuta să descoperi întocmai ceea ce aceste elemente semnifică, rămâi cu noi în rândurile următoare.

Identificarea lățimii

Dacă în trecut obișnuiai să achiziționezi anvelope pentru mașină direct din service-urile auto și, astfel, să achiți inclusiv comisionul practicat, de acum poți să sari peste această etapă. Numerele existente pe anvelopele folosite la momentul actual te vor asigura că următoarea comandă plasată îți va oferi modele care sunt compatibile cu mașina ta. Lățimea anvelopei apare chiar la începutul seriei, imediat după litera existentă (spre exemplu, P indică pneuri pentru autoturisme).

Este important de precizat faptul că lățimea anvelopei este cu atât mai mare cu cât acest număr constituie o valoare superioară.

Raportul reprezentat de înălțime/lățime

Acest raport oferă unul dintre cei mai buni indicatori în alegerea anvelopelor pentru autoturisme. Cu cât acesta este mai redus, cu atât schimbările de direcție ale automobilului și manevrabilitatea sunt mai bune. Pe de altă parte, flancurile înalte conferă un grad de confort superior, fiind deseori regăsite la orice anvelope off road.

Construcția internă

Din punct de vedere mecanic, construcția radială este reprezentată prin litera R și exprimă faptul că anvelopele sunt destinate automobilelor de pasageri. În urmă cu 20 de ani, standardul internațional era litera B, care se regăsește mai noi la diferite modele de camion, motocicletă sau furgonetă.

Diametrul roții

Apare imediat după construcția internă și este exprimată în inch. În realitate, acesta reprezintă mărimea jantei și oferă un element distinctiv pentru fiecare mașină în parte.

Persoanele care doresc să treacă la jante mai mari trebui să țină cont de această valoare, întrucât în caz contrar pot fi puse în situația să achiziționeze alte modele. Compatibilitatea este imperios necesară, iar toate aceste valori au rolul de a ne spune, de la bun început, care sunt condițiile pe care trebuie să le respectăm.

Pe lateralul anvelopei vei găsi mai multe litere și cifre, fiecare dintre acestea având semnificația proprie. Orice șofer are responsabilitatea de a le cunoaște, în măsura în care acesta își dorește să devină mai independent în ceea ce privește gestionarea propriului autoturism. Evită situațiile financiare dificile și plasează singur comenzile pentru anvelopele de care are nevoie propria ta mașină, de pe AnveloStar.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *