Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Tipuri de amortizoare auto – Parts4Cars


Amortizoarele auto sunt parti importante a unei masini care asigura contactul anvelopei cu partea carosabila pentru a reduce nivelul de uzura a anvelopelor si ajuta de asemenea la uzura uniforma a anvelopelor auto dar si a placutelor si discurilor de frana.

De obicei amortizoarele auto se schimba la maxim 80.000 km pentru ca nivelul lor de uzura nu este atat de evident ca la alte piese auto. Astfel un amortizor auto se degradeaza mai greu decat alte piese.

Acestea trebuie sa fie mereu schimbate in perechi. Amortizorul auto uzat creste drastic distanta de freare iar astfel masina poate sa incetineasca mai incet. Pe langa asta amortizorul auto uzat face ca anvelopa si placutele de frana se uzeaza inegal.

Astfel amortizoarele masinii tale trebuie sa fie schimbate cand sunt uzate. La fel ca orice piesa auto, un amortizor auto are o durata de viata limitata care este determinat de numarul de kilometrii, stilul de condus, drumurile pe care se circula si alti factori.

Astfel daca vei circula pe drumuri cu gropi sau drumuri denivelate, vei forta mai mult amortizoarele tale.

Cele mai potrivite amortizoare pe care le poti achizitiona sunt cele pe un singur tub apoi urmeaza cele care actioneaza pe gaz.

Pe langa obiectivele de mai sus, un set de amortizoare are rolul de a reduce socurile provocate in timpul deplasarii masinii din cauza stilului de sofat si din cauza drumurilor.

Trebuie tinut minte ca amortizoarele care sunt foarte uzate vor produce o aderenta mai scazuta in viraje a rotilor, care poate duce si la dezechilibru si distanta de franare mult mai mare. Uzura prematura a anvelopelor si a placutelor respectiv discurilor de frana este provocata de multe ori si de uzura amortizoarelor.

Vezi gama de amortizoare auto de calitate pe site-ul Parts4Cars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *