Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Trei modalitati de a prepara o cafea buna acasa


Desi intalnim la tot pasul espressoare automate stradale, magazine unde se vinde cafea proaspat preparata, cafenele pentru toate gusturile si momentele importante, cei mai multi conumatori de cafea aleg sa pregateasca aceasta bautura acasa. Chiar daca ti-ai gasit metoda preferata de a pregati cafeaua, putina diversitate nu strica niciodata, asa ca ar putea sa iti placa una din sugestiile noastre de mai jos.

  1. Cafea la ibric

Aceasta metoda de preparare a fost si ramane in continuare cea mai des folosita. A pregati o cafea la ibric este deopotriva simplu si la indemana. Pentru ca bautura din ceasca ta sa fie mai aromata si mai savuroasa, este de preferat sa folosesti o cafea boabe de calitate, precum Lavazza Qualita Oro, pe care sa o rasnesti chiar tu inainte de preparare. Vei simti diferenta!

  1. Cafea la filtru

Desi a mai pierdut din popuparitate odata cu aparitia pe piata a espressoarelor destinate consumului casnic, cafeaua la filtru se bucurca inca de aprecierea multor consumatori fideli. Si aici este cea mai importanta materia prima, adica tipul de cafea pe care il folosim, motiv pentru care marii producatori au conceput sortimente de cafea destinate special prepararii la filtru. Un aspect important in acest caz o are granulatia cafelei macinate.

  1. Cafea la espressor

Intr-o societate in care totul se desfasoara pe repede inainte, in care timpul si confortul par sa conteze din ce in ce mai mult, au devenit tot mai populare tipurile de espressoare care functioneaza pe capsule de cafea. Cum obiceiul de a consuma cafea in fiecare zi face parte din rutina celor mai multi dintre noi, producatorii au venit cu aceasta varianta simpla si la indemana oricui de obtine un espresso de buna calitate, prin simpla apasare a unui buton. Desigur, exista si o varianta larga de espressoare clasice, cu design compact care pot fi utilizate acasa, iar multe dintre ele au si rasnita incorporata.

Orice metoda de a pregati cafeaua ai alege, nu uita ca este important sa o faci cu pasiune si sa o savurezi cum se cuvine.

Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *