Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Un credit IMM este solutia perfecta pentru afacerea ta


Atunci cand unii oamenii aud cuvantul „credit” pentru o afacere in curs, se gandesc imediat la problemele cu care s-ar putea confrunta antreprenorul, insa un credit nu este solutia doar pentru rezolvarea situatiilor dificile. Sigur ca este o idee extrem de impanzita in societate, in special de oamenii mai putin informati in acest domeniu, cum ca accesarea unui credit pentru afacere este de fapt primul pas catre faliment. Poate fi, desigur, vorba si despre un astfel de moment critic in desfasurarea activitatii, insa un credit nu este doar o „solutie finala”, ci poate fi si promotorul unui nou inceput, a prosperitatii si a dezvoltarii business-ului.

Luand ca exemplu o afacere care merge foarte bine, iar directia in care se indrepta este catre dezvoltare, insa antreprenorul idenitifica o nevoie iminenta de achizitii. Daca punem in discutie investitia financiara in mijloace fixe costisitoare si care trebuie sa ajunga intr-un timp foarte scurt in posesia firmei, vom lua in calcul si solutia unui credit IMM. Accesarea creditul va oferi psoibilitatea antreprenorului de a achizitiona intr-un timp foarte scurt utilajele si aparatura de care are nevoie, pentru ca profitul pe care firma il face sa il poata pastra sau investi in alte elemente de importanta maxima. Creditul poate fi utilizat, de asemenea, si pentru achizitionarea materiei prime sau a stocurilor de marfa, pentru o afacere care o perioada nu a produs suficient de mult cat sa isi permita realimentarea.

Daca tratam creditele IMM si din perspectiva unei afaceri aflate intr-o situatie critica, vom observa faptul ca ele vin ca un mijloc de salvare pentru antreprenori. Accesarea creditul va oferi ocazia patronilor de firme sa nu intarzie cu plata taxelor catre stat sau catre angajatori, sa isi plateasca chiria la timp si sa se ocupe de oricare alte neoie urgente ale afacerii.

Documentatia necesara pentru un credit IMM nu este stufoasa

Un alt mit extrem de vehiculat printre publicul larg este acela ca veti avea nevoie de un dosar cu sina cu o grosime de cel putin 5 centimentri. Nimic mai fals. In primul rand, asigurati-va ca sunteti eligibil pentru a accesa un astfel de credit pentru a putea porni demersurile si pentru a va putea face planuri cu banii ce urmeaza sa ii primiti. Nu va entuziasmati prea tare pana nu cititi conditiile ce va fac eligibil pentru accesarea unui credit. Spre exemplu, firma dumneavoastra va trebui sa aiba o perioada de cel putin 12 luni de activitate, iar cifra de afaceri este obligatoriu sa fie sub 2 milioane de euro. De asemenea, numarul angajatilor nu trebuie sa fie mai mare de 10, iar in intreaga activitate nu ati avut niciodata procese prin care sa fiti executat silit sau incidente de plata.

Daca ati stabilit deja ca va incadrati la aceste criterii, tot ce ramane de facut este sa pregatiti actele necesare pentru a inainta solicitare. In total, dosarul va trebui sa contina trei documente, dupa cum urmeaza: certificat de inregistrare, ultima balanta de verificare/ ultima declaratie unica pentru PFA si extrasul de cont de pe ultimele 30 de zile.

Tags: , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *