Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

5 cărți ale lui Paulo Coelho care merita citite


Paulo Coelho este unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani, cu numeroase carti publicate si milioane de exemplare vandute. Tradus in 67 de limbi, acesta a reusit sa inspire o multime de oameni.

Nascut in Rio de Janeiro in anul 1947, Coelho nu a avut o viata tocmai usoara, in conditiile in care la 16 ani a fost internat intr-o institutie de boli mentale pentru simplul fapt ca parintii sai nu ii intelegeau pasiunea pentru scris.

Chiar a fost convins sa renunte la visul de a fi scriitor si s-a inscris la o facultate de drept, insa nu a terminat-o, deoarece a decis sa isi petreaca viata calatorind in intreaga lume. A calatorit in America de Sud, Africa de Nord si in Europa si in tot acest timp a lucrat ca actor, artist liric sau director.

A ajuns chiar si in puscarie din cauza textelor pe care le scria. Usor, usor, calatoriile i-au conturat din nou dragostea pentru scris si a reusit sa publice prima carte care, din pacate, a fost un esec total.

Cartea cu care a devenit popular a fost Alchemistul, iar succesul a adus o multime de alte carti foarte bune.

Daca te incanta ideea de a citi ceva, iata 5 carti de Paulo Coelho pe care merita sa le rasfoiesti:

Zahir

Este un roman plin de mister, care are in prim plan un scriitor de succes ce locuieste in inma Parisului si se bucura din plin de norocoasa soarta pe care o are.

Actiunea incepe in momentul in care sotia lui dispare intr-o fosta uniune sovietica, acolo unde era corespondenta de razboi.

Romancierul pleaca in cautarea sotiei pentru a descoperi ca aceasta nu a fost rapita sau asasinata, ci doar a avut o criza existentiala din care a incercat sa iasa alaturi de un prieten misterios, mai tanar.

Brida

Paulo Cuelho considera ca Brida este cartea care a ajutat la succesul obtinut cu Alchimistul. Este cel de-al treilea roman scris de autor si abordeaza o tema foarte interesanta: vrajtoria si experientele provenite din diverse traditii magice.

Brida este o tanara care crede cu tarie ca intre vizibil si invizibil exista o punte, iar cartea abordeaza procesul de descoperire a propriei persoane.

Diavolul si Domnisoara Prym

Este o carte care incearca sa abordeze subiecte precum viata, moartea si puterea, iar personajele sale sunt un om persecutat de fantomele trecutului, o femeie care isi cauta fericirea si o intreaga comunitate in care domina lasitatea, lacomia si frica.

Este o carte profunda care merita sa fie citita de toti cei care doresc sa inteleaga mai bine binele si raul.

Unsprezece minute

Este povestea Mariei, o fata dintr-un sat brazilian dezamagita de prima dragoste, care concluzioneaza ca iubirea este doar un lucru care te face sa suferi.

In cautarea fericirii aceasta ajunge in strada, lucrand ca prostituata, insa intr-un final isi gaseste marea dragoste si are de ales intre un drum intunecat sau un drum bazat pe iubire.

Este o carte profunda in care Coelho analizeaza natura spirituala a sexului sia iubirii.

Veronika se hotaraste sa moara

Este o alta carte in care Coelho abordeaza criza spirituala a oamenilor prezentului. Veronika este o persoana care din exterior pare fericita, insa in interior ii lipseste ceva.

Desi are tot ce si-ar putea dori, se hotaraste sa se sinucida cu o supradoza, insa nu moare, ajungand in spital. Aici descopera sentimente profunde pe care nu le mai simtitse vreodata si ajunge la concluzia ca fiecare secunda a existentei este deosebita.

Coelho abordeaza teme profunde si interesante, majoritatea cartilor lui fiind revelatoare. Merita sa imbratisezi macar cateva titluri ale autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *