Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum sa inveti eficient la matematica pentru Evaluarea Nationala?


Evaluarea Nationala este primul mare examen al vietii si este infricosator pentru orice elev, indiferent ca este foarte bun la scoala sau nu. Cea mai dificila materie pare a fi matematica, insa in aceasi timp, daca reusesti sa aprofundezi aceasta materie poti ajunge la concluzia ca este cea mai usoara.

In ultimii ani au aparut tot felul de solutii care te ajuta sa te pregatesti pentru bac, cum ar fi clubul matematicienilor, aplicatii destinate exclusiv examenului si o multime de bloggeri dispusi sa ajute. Daca vrei sa mergi la examen fara emotii, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci.

1. Pregateste-te din timp. Intra in clubul matematicienilor pentru Evaluarea Nationala inca din timp si incepe sa faci cat mai multe exercitii. Clubul matematicienilor este o editie matematica tiparita de editura art, care contine foarte multe teste si explicatii si poate fi extrem de utila pe termen lung. Poti rezolva sute de teste clubul matematicienilor si sa ajungi sa le faci cu placere.

2. Gaseste-ti un ritm. Cea mai mare greseala pe care o fac multi elevi este de a invata in ultimele luni cat pentru patru ani. Nu trebuie sa te chinuiesti timp de 4 ani sa inveti pentru matematica, insa este bine sa iti creezi un ritm lejer prin care sa te pregatesti. Daca iti impui cu un an sau doi inainte de bac sa dedici in fiecare saptamana cate doua ore pregatirii, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

3. Invata intr-un loc ordonat. Matematica este o materie care este asociata adeseori cu perfectiunea. Tocmai de aceea, trebuie sa fie invatata intr-un loc perfect. Fa curat in camera inainte de a invata si pune-ti gandurile in ordine in tot acest timp.

4. Dormi bine. Nu doar pregatirea este importanta, ci si odihna. Inainte e examene incearca sa dormi cat mai bine. Dupa ora 20:00 nu mai invata! Incearca sa iti dedici timpul relaxarii si somnului. Daca dormi cel putin 8 ore pe noapte, vei avea o minte odihnita si vei evita greselile matematice facute in timpul examenului.

5. Incearca sa privesti fiecare exercitiu ca pe un joc. Este important sa nu vezi pregatirea la matematica drept o obligaie. Este mult mai sanatos sa o vezi ca pe un joc pe care trebuie sa il duci la bun sfarsit.

6. Alimenteaza-te sanatos. Pe langa somn, ai nevoie si de o alimentatie sanatoasa. Foarte multi elevi invata cu bauturi cu cofeina langa ei. Este o foarte mare greseala, in conditiile in care bauturile cu cofeina te deshidrateaza. Incearca sa inveti consumand doar apa si alimentandu-te cu alimente cat mai naturale posibil. Salatele, nucile, carnea pregatita prin fierbere sau la aburi si suplimentele nutritive pot face minuni.

7. Nu te stresa. Evaluarea Nationala nu este un examen greu, chiar daca este cel mai important examen al vietii. Este pur si simplu un pas pe care nu il poti evita. Incearca sa nu te stresezi si mergi la examen cu toata increderea pe care o ai la dispozitie.

8. Fa meditatii. Daca simti ca nu te descurci, fa meditatii in care sa il intrebi pe mediator tot ceea ce consideri ca este de neinteles.

Ceea ce trebuie sa retii este ca in tot procesul de invatare trebuie sa fii cat mai organizat. Atata vreme cat ai totul pus la punct, incepi sa dezvolti o gandire matematica si descoperi ca exercitiile pe care iti propui sa le faci sunt mult mai usoare decat ai crede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *