Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Aparat de curățat cartofi profesional, pentru productivitate crescută în bucătărie


Fabricanți actuali de echipamente horeca spun că un aparat de curățat cartofi profesional este un must have în orice bucătărie modernă de restaurant sau unitate fast food, fie ea fixă ori mobilă (rulotă alimentară).

Un aparat de curățat cartofi în mod profesional, echipament modern aducător de profit

Compacte ca design, realizate din inox de calitate, asemenea mașini pentru curățat cartofi necesită o întreținere redusă, în condițiile în care au performanțe ridicate și pot fi setate ușor conform cerințelor specifice agenților economici.

Mașina de curățat cartofi este foarte potrivită pentru toate felurile de cartofi utilizați ca materie primă în industria gastronomică. Sistemul de alimentare cu apă este astfel proiectat încât se dovedește a fi foarte util pentru economisirea timpului de lucru, atât de prețios în orice bucătărie profesională din zilele noastre.

Gama de mașini de curățat cartofi oferite de către TC Romania Crown Cool a fost proiectată pentru a efectua în doar câteva minute operațiuni de bază care altfel ar lua ore întregi. Ideale pentru unități de catering, restaurante, cantine, acestea sunt disponibile în variante diverse. Cele mai mari au capacități de până la 18 – 20 kg cartofi/ciclu de curățare.

Dacă un echipament minimal de acest gen se descurcă foarte bine cu 100 de kg de cartofi într-o oră, mașinile automate de mare capacitate, reușesc să facă față chiar și la 450 – 500 kg de cartofi în aceiași unitate de timp.

Nu e puțin lucru ca doar în 60 de minute, cu un consum relativ scăzut de energie electrică, în bucătăria respectivă să fie gata curățată și spălată pentru a fi preparată în diverse moduri o jumătate de tonă de cartofi!

Indiferent de capacitatea pe care echipamentul automat de curățat cartofi o are, sistemul constructiv pe care îl prezintă face ca să fie ușor și sigur de utilizat și igienizat după oprire, fiind tocmai din acest motiv ideal pentru o folosință profesională, unde productivitatea muncii este esențială în obținerea profitului. La fel ca toate mașinile gastronomice oferite de către TC Romania Crown Cool, acestea sunt construite în conformitate cu standardele de igienă și siguranță ale CE.

Avantajele unui aparat de curățat cartofi profesional

– designul compact ce face ca echipamentul gastronomic să ocupe foarte puțin spațiu în bucătărie;

– având un corp  dur fabricat din oțel inoxidabil este rezistent și igienic și, în plus, în partea inferioară este astfel proiectat încât să absoarbă foarte bine vibrațiile, pentru a nu produce foarte mult zgomot în funcționare;

– este ușor de manevrat, chiar și de către un ucenic bucătar;

– în timpul procesului de clătire și decojire nu deteriorează pulpa cartofului, fapt ce reduce la minim pierderile de materie primă;

– fiind proiectat ca să funcționeze la o temperatură joasă, ingredientul original (pulpa cartofului) nu poate fi distrus după îndepărtarea cojilor.

Principiul general de funcționare a unei mașini electrice de curățat cartofi 

Se cuplează conectorul furtunului de umplere la orice instalație/robinet de apă rece curentă. Se toarnă din sac cantitatea de cartofi recomandată de fabricantul echipamentului în camera de decojire și se închide capacul. În camera de decojire ar trebui să existe suficient spațiu liber pentru ca legumele (cartofii) să se miște în timp ce se curăță. Nu trebuie supraîncărcat aparatul, pentru a putea funcționa la parametri optimi. Se pornește alimentarea cu apă. Pe măsură ce baza tamburului se rotește cartofilor li se îndepărtează cojile. Timpii de curățare vor varia, în funcție de tipul mașinii și starea cartofilor. Când a fost atins gradul dorit de curățire se oprește apa. Se așează un recipient sub jgheabul de evacuare pentru a colecta cartofii și se deschide ușa componentei de descărcare. Aparatul trebuie obligatoriu să fie curățat după ce operația de curățire a fost finalizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *