Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Economiseste energie cu solutii pentru iluminat cu LED


In era moderna, se simte o nevoie din ce in ce mai accentuata de a economisi energie, cu solutii pentru iluminat cu LED. Pentru a intelege mai bine avantajele LED-ului in fata altor metode clasice de iluminat, trebuie sa vedem mai intai cum functioneaza tehnologia de iluminat LED. Modul in care au fost proiectate si modul de functionare al acestor metode sunt principalele atribute care determina avantajele acestei tehnologii de iluminare. Cu toate ca este suficient sa cautati informatii LED Online, ca sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, vom enumera cele mai importante informatii in randurile ce urmeaza.

Care sunt avantajele iluminatului cu LED?

Becul LED nu contine gaze sau filamente. LED-ul este realizat dintr-un material denumit semiconductor – material care este regasit sub stare solida si in natura, facand astfel LED-ul ceva mai durabil si rezistent. Cand curentul electric trece prin acest material semiconductor, electronii din material acceseaza trepte superioare de energie si incep sa emita energie sub forma de lumina vizibila. Costurile acestor corpuri de iluminat LED nu sunt un motiv de ingrijorare, deoarece acestea pot genera economii mari pe termen lung si foarte lung (durata de viata a LED-urilor poate ajunge si la 60.000 ore). Timpul alocat schimbarii corpurilor clasice de iluminat defecte, mai ales in cladirile mari, este neproductiv si la fel de costisitor, dar datorita duratei de viata mult mai mari in cazul becurilor LED fata de becurile fluorescente / clasice, intretinerea si inlocuirea becurilor defecte pot fi reduse drastic daca sunt folosite becuri cu LED (amintim inca o data durata de viata a acestora, care poate ajunge si la 60.000 de ore). In plus, culoarea luminii nu este deloc obositoare pentru ochi si nu emana caldura in plus. Din acest motiv, corpurile cu Led sunt folosite si pentru iluminatul stradal – au o greutate mica si sunt dotate cu protectie impotriva umiditatii , pot fi folosite fara nicio problema la temperaturi extreme si au rezistenta marita la socuri si vibratii.

Banda LED, o modalitate eleganta de iluminat locuinta

Iluminatul cu LED este orice, mai putin plictisitor, mai ales ca pe piata avem o gama vaste de corpuri de iluminat cu LED. Cea mai populara si eleganta metoda este banda LED – pe cat de mica si de discreta, pe atat de eficienta! Reprezinta una dintre cele mai versatile solutii de iluminat de pe piata, ideala chiar si pentru acele spatii care sunt greu accesibile (atat interioare, cat si exterioare). Datorita gradului mare de maleabilitate, acest lucru ii permite oricarui utilizator sa o foloseasca pentru decorari dintre cele mai diverse. Caracteristicile benzilor LED difera, dar o puteti alege pe cea ideala pentru dumneavoastra, in functie de cateva criterii. Este recomandat sa tineti cont de acestea, ca sa puteti alege varianta ideala pentru nevoile voastre personale: – Culoarea luminii: alb rece, alb neutru, alb cald, galbena sau cu variatii de culori (albastru, portocaliu, verde, mov si asa mai departe); – Tensiunea de alimentare (220V, 24V, 12V), de fluxul luminos pe care il doriti, precum si de gradul de protectie; – Locul in care vreti sa folositi banda LED, interior sau exterior. Banda LED este o alegere excelenta in orice tip de locuinta, chiar si pentru promovarea propriei afaceri, datorita faptului ca reuseste sa imbine utilul cu partea estetica! Alege sa-ti decorezi magazinul / sediul cu banda cu LED pentru exterior si interior, si aceasta va oferi vizibilitate si va atrage clientii imediat. Indiferent de motivul pentru care alegi banda LED, impactul asupra mediului este unul la fel de pozitiv – asadar nu doar ca faceti economie la bani, dar contribuiti si la protectia mediului inconjurator (care, de altfel, se afla intr-un mare impas).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *