Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

mama-si-bebelusul

In multe tari exista chiar si cursuri pentru proaspetii parinti si bebelusii acestora, cu toate acestea insa, avem si noi cateva organizatii care ofera sprijin proaspetelor mamici. Acestea organizeaza cursuri prin care mamele pot invata mai multe despre relatia lor cu bebelusii. In ziua de azi avem insa acces catre o baza de date foarte mare in ceea ce priveste o buna crestere a copiilor. Aceste informatii va vor ajuta in cresterea celui mic, mai ales in perioada in care copilul este foarte mic.

Trebuie sa stiti asadar ca exista comunitati spre care va puteti orienta, astfel incat sa invatati mai multe despre cum sa va descurcati cu noul membru al familiei. Dupa primele 2-3 luni de viata, parintii abia se dezmeticesc, iar somnul este inca problematic la copil. Entuziasmul compenseaza insa cu programul haotic si lipsa de timp. In acest caz, mediul social adecvat are un rol important in echilibrarea psihica a parintilor. Descopera incaltaminte pentru bebelusi, papucei adorabili si botosei de calitate pe lapetitearmoire.ro

Trebuie avute in vedere atat nevoile copilului, cat si nevoile mamei pentru ca aceasta perioada este una destul de grea pentru amandoi. Cursurile de parenting le vor ajuta pe tinere mame sa treaca mai usor peste aceasta perioada vietii lor si in acelasi timp, le va invata cum sa aiba grija de copil. Daca sunteti mame si doriti sa optati pentru o comunitate de mamici, atunci veti scadea riscul aparitiei depresiei postnatale. In cazul depresiei, izolarea este de cele mai multe ori un factor catalizator. Este important asadar ca in acest caz sa cautati rapid un ajutor de specialitate.

Daca veti merge la intalniti cu alte mamici si copii lor, va veti scadea anxietatea in relatie cu bebelusul. In primii ani de viata ai copilului, mintea mamei este bombardata cu intrebari, dubii si ingrijorari. Mamele isi pot gasi insa singure raspunsurile daca vor merge intr-o astfel de comunitate, ea avand un rol important in ceea ce priveste cresterea incredereii in rolul matern.

Copilasul va reusi in acest fel sa se integreze mult mai usor in diverse grupuri. Multi parinti insa au tendinta de a renunta, considerand ca bebelusii lor nu doresc sa mearga la aceste sedinte. Lucrurile nu stau chiar asa. In afara de acest lucru, veti mai constata si ca sansele de a avea un program previzibil de somn, masa si joaca vor creste considerabil in situatia in care veti alege aceste cursuri de parenting. Ele sunt optiunea cea mai buna pentru toate nevoile bebelusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.