Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Codul bunelor maniere când oferim cadouri la servici cosuri de cadou online pentru Paste


Deși este frumos și lăudabil, gestul de a oferi cadouri la servici se poate transforma în ceva foarte complicat, mai ales dacă ne raportăm la birourile cu mulți angajați. Unii se întreabă dacă ar trebui să ofere cadouri coordonatorilor sau doar colegului preferat, dacă este necesar să se acorde cadouri întregii echipe sau doar acelor persoane implicate într-un anumit proiect sau dacă, în calitate de manager, ar trebui să oferiți cadouri șefilor. Acestea sunt doar câteva nelămuriri din peisajul corporate care îngreunează actul simplu de a oferi un cadou cu ocazia sărbătorilor sau cu ocazia îndeplinirii unui anumit obiectiv.

Iată, în rândurile următoare, câteva reguli de reținut când vine vorba de a oferi cadouri la servici

Personalul nu trebuie să ofere cadouri șefilor lor. Managerii pot face cadouri echipei lor, dar din partea personalului nu se așteaptă să ofere cadouri șefilor. În plus, chiar este indicat ca managerii să își încurajeze echipele să nu ofere cadouri, chiar dacă angajații ar putea ignora acest lucru. În realitate, angajații care fac parte dintr-o echipă se pun de acord asupra achiziționării unui anumit cadou.

Efort de echipă. A acorda cadouri este o modalitate prin care puteți mulțumi echipei pentru eforturile depuse și, totodată, o modalitate prin care vă puteți celebra succesele. Dacă echipa este formată din mai puțin de 20 angajați, luați în considerare opțiunea de a oferi întregii echipe cadouri de apreciere. Poate fi vorba despre pachete cadou 1-8 Martie, despre coșuri de cadou online pentru Paște sau despre cadouri corporate. Într-o echipă numeroasă, trebuie să oferiți cadouri doar celor care vă raportează direct. În plus, dacă veți încerca să oferiți cadouri și altor persoane, s-ar putea ca acest gest să pară că doriți să obțineți anumite favoruri de la ceilalți.

Respectați un buget. Când vine vorba de a alege cele mai potrivite cadouri, cel mai indicat este să stabiliți un buget și să îl respectați. Nu depășiți bugetul pentru un anumit angajat, cu excepția cazului în care îi oferiți un cadou privat – poate pentru că sunteți și prieteni, nu doar colegi. În plus, puteți oferi tuturor același cadou pentru a vă asigura că nu cheltuiți o sumă mai mare de bani pentru un singur angajat. În caz contrar, asigurați-vă că fiecare cadou a costat aproximativ la fel.

Optați pentru cadouri cumpătate. Dacă alegeți cadouri diferite pentru fiecare coleg, ar trebui să fiți un pic personal, dar nu foarte personal. Accesoriile de birou, elementele decorative și coșurile cadou sunt alegeri excelente. Pe de altă parte, un cadou prea personal îl poate face pe angajat să se simtă incomod. Dacă vă întrebați dacă un potențial cadou este prea personal, cel mai probabil este. În schimb, optați pentru cadouri neutre, cum ar fi căni, obiecte de birou sau plante.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *