Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cartile pentru copii, o modalitate de a invata o limba straina


Copiii mici cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani invata germana ca limba straina mult mai rapid decat copiii mai mari. De fapt, copiii sub 6 ani invata o a doua limba la fel de usor ca limba materna. Acest lucru se intampla deoarece copiii la aceasta varsta sunt foarte motivati si entuziasti sa invete o limba. Invata limba germana cu ajutorul a diverselor carti pentru copii in limba germana, prin cantece, poezii, jocuri antrenante, desene animate si povesti. Copiii nu sunt ingrijorati de gramatica sau de o pronuntie gresita. Ei dezvolta rapid un accent al unei alte limbi si abilitatile lor gramaticale se dezvolta in mod inconstient. Prin urmare, dobandesc o alta limba in mod natural, fara niciun accent strain sau greseli tipice straine. In plus, invatarea unei a doua limbi devreme in viata duce la dezvoltarea creierului si la abilitati generale de invatare, stimuleaza increderea in sine si ii ajuta pe copii sa-si dezvolte interesul pentru alte culturi.

Cum devine copilul un cititor inrait?

Cartile pentru copii in limba germana sunt o modalitate extraordinara de a invata limba germana. De aceea, este important sa va ajutati copilul sa devina un participant activ la lectura.

De asemenea, utilizati strategii adecvate varstei pentru a citi copilului dvs. din carti pentru copii in limba germana.

Deoarece copilul imita comportamentul parintilor, lasati-l sa vada ca cititi carti. Spuneti-i ca cititul este o parte a vietii!

Lasati-l pe copilul dvs. sa simta ca citirea unei carti este o experienta placuta si nu o activitate stresanta pe care il fortati sa o faca.

Formati-va un obicei de a-i citi in acelasi timp in fiecare zi, sau cel putin de mai multe ori pe saptamana.

Alegeti carti pentru copii de limba germana de care copilul dvs. va fi cel mai interesat si potrivit pentru varsta lui. Unui copil mic ii plac desenele colorate si imaginile cu oameni.

Uneori, copilului ii place o anumita carte si vrea sa o citeasca in mod repetat. Nu descurajati acest lucru, deoarece considera ca citirea acestei carti este placuta, iar placerea este ceea ce ar trebui sa obtina din citit! De asemenea, profitati la maxim de aceasta carte deoarece va ofera un indiciu despre interesul sau!

Expuneti-va copilul la o varietate de carti.

Invata-ti copilul sa aiba grija de carti si sa le trateze cu respect – pastrandu-le curate si in bune conditii.

Inconjurati-va copilul cu carti. Pastrati carti de copii in limba germana in care copilul dvs. poate ajunge cu usurinta, astfel incat sa le poata rasfoi singur.

Luati carti pentru a citi copilului dvs. in calatorii lungi si in locuri unde trebuie sa asteptati, cum ar fi la cabinetul medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *