Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Vrei să devii tehnician veterinar? Acum e mai simplu decât ai putea crede!


Aceia care iubesc animalele și vor ca să facă din acest lucru o profesie, pot să urmeze în prezent unul dintre acele cursuri tehnician veterinar ce se organizează în țara noastră. Este un curs perfect pentru acele persoane care vor să se angajeze în domeniu, chiar dacă nu au urmat un o unitate de învățământ de profil. Singura condiție de înscriere este să ai totuși studii liceale finalizate.

Dacă îți surâde și ție ideea, cel mai bine este ca să îl urmezi la Centrul de Pregatire Profesionala Alexanders din București.

Meseria de tehnician veterinar, una de viitor în România și în străinătate

Trebuie spus că deși se vorbește mult despre criza economică ce urmează să vină din toamna lui 2020, în România există sectoare care continuă să fie menținute la standarde înalte sau chiar sunt în expansiune. Piața serviciilor pentru animalele de companie face parte din această categorie.

Așadar, iată și o mare oportunitate pentru cineva care vrea să devină tehnician veterinar!

Populația de animale domestice este în continuă creștere în marile aglomerări urbane.

La fel a crescut și numărul de firme care oferă servicii diverse pentru animalele domestice.

Există chiar și clinici de fizioterapie pentru animale, ateliere care produc hăinuțe pentru animale, alimente chiar și produse cosmetice pentru uz veterinar.

Ce face un tehnician veterinar?

Tehnicianul veterinar este un profesionist care îl ajută pe medicul veterinar în îngrijirea animalelor de companie.

El poate să acționeze în diferite situații administrând medicamentele necesare și realizând intervențiile incluse în fișa postului, să asigure îngrijirea zilnică a necuvântătoarelor, vaccinarea, diverse servicii de estetică și igienă pentru acestea. Poate lucra inclusiv în domeniul sănătății publice, la controlul zoonozelor și, dacă își dorește, chiar se poate ocupa de animalele sălbatice.

În timpul cursului de tehnician veterinar se studiază elemente de anatomie și fiziologie a animalelor, asistență chirurgicală, urgențe de asistență veterinară, managementul animalelor și multe alte lucruri interesante care îl vor ajuta în activitate pentru acela care intenționează să se angajeze sau să își deschidă propria afacere în domeniu.

Cu siguranță că sectorul animalelor de companie este unul foarte ofertant și, în viitor, chiar dacă nu ești medic veterinar, o să îți poți deschide de exemplu, un magazin pentru animale de companie în cunoștință de cauză.

Pentru îngrijiri clinice și chirurgicale este nevoie să angajezi un profesionist (un medic), dar poți liniștit ca să fii un antreprenor de succes pe piața animalelor de companie și, având cunoștințele teoretic eși practice dobândite în cursul de tehnician în domeniul veterinar vei putea ca să îți conduci foarte bine o viitoare afacere, inclusiv un adăpost pentru animale.

Iată așadar o veste foarte bună pentru aceia care vor ca să devină absolvenți de cursuri de tehnician veterinar.

Faptul că poți găsi foarte multe oportunități de muncă în laboratoare și saloane de profil după finalizarea cursului chiar nu este de neglijat în zilele noastre.

De asemenea, poți să fii ulterior reprezentant al unui brand cu notorietate și să ai activitate în materie de distribuire a produselor veterinare, cu atât mai mult cu cât vei cunoaște foarte bine ceea ce vinzi.

Un astfel de curs îți oferă cunoștințele de bază, așa încât vei cunoaște cum să faci față situațiilor de urgență care apar în interiorul și în afara mediului profesional sau, de ce nu, poți urma acest curs chiar și pentru tine, dacă îți plac animalele și vrei să știi mai multe lucruri despre cum le poți îngriji chiar la tine acasă.

Cursul durează 6 luni la Centrul de Pregatire Profesionala Alexanders, dar la finalul lui, chiar dacă ți se pare o perioadă destul de lungă de timp, vei asimila toate cunoștințele teoretice de care ai nevoie. Plus că vei face și foarte multă practică în domeniu.

După absolvirea cursului vei putea ca să te angajezi imediat, mai ales că există o importantă cerere de tehnicieni veterinari pe piața muncii.

Înscrie-te chiar azi la curs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *