Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cat costa un implant dentar? Intrebarea care nu ar trebui sa te tina departe de o clinica stomatologica!


Un implant dentar este un surub alcatuit din titan sau zirconiu, care se insereaza printr-o procedura chirurgicala in osul maxilar sau mandibular. Acesta are rolul de a inlocui un dinte lipsa si este insotit de un bont protetic si o coroana pentru partea superioara.

Costul total pentru un astfel de tratament difera in functie de fiecare cabinet stomatologic si include manopera, precum si brandul ales de catre pacient. Din acelasi motiv, sumele pot varia intre 400 si 2000 euro.

Ce tip de implant trebuie sa alegi?
Implanturile dentare au dimensiuni si forme diferite, iar medicul stomatolog este cel care stabileste solutia potrivita pentru nevoile tale. Tocmai de aceea, trebuie sa consulti o clinica de specialitate, asa cum este si dentalpremier.ro. Majoritatea pacientilor au osul sanatos si pot opta pentru un model clasic. Cei care au insa probleme la acest capitol si nu doresc o reconstructie, au nevoie de un implant dentar subperiostal.

Printre cele mai comune marci de implanturi dentare se afla:
INNO: Aceste implanturi sunt produse in Coreea de Sud. Suprafata lor este special tratata pentru a facilita o integrare in os rapida, motiv pentru care aceeasi firma a devenit foarte apreciata si cunoscuta in Romania.
Bredent: Implanturile Bredent sunt create in Germania, astfel incat acestea ofera garantia unui tratament de calitate superioara.


Nobel Biocare: Fiecare implant dentar de acest tip este realizat din titan pur de gradul 4, motiv pentru care te poti astepta la un produs stabil si foarte rezistent pe termen lung.

implant dentar

Fiecare companie prezinta un pret diferit si trebuie sa te asiguri ca in cabinetul stomatologic ai parte de brandul original. In general, este disponibila o garantie sau un certificat care atesta autenticitatea. Exista si sisteme de implanturi create special pentru edentatie totala, acestea asigurand o dantura noua fixa si complet functionala in doar 24 de ore.


Cat costa bontul protetic?
Bontul protetic reprezinta structura intermediara din titan care se insurubeaza deasupra unui implant dentar si functioneaza ca un pivot clasic. Acesta poate avea mai multe forme, fiind disponibil la un pret intre 50 si 200 de euro.

Unele branduri pun la dispozitie pacientilor si accesorii de protetica dentara, insa acestea cresc costul final al tratamentului. Insertia se realizeaza printr-o procedura separata de cea normala si sunt aplicate initial bonturile de vindecare, iar apoi cele protetice. Multe implanturi contin acest element si inserat direct in surub, insa acestea nu pot fi aplicate in toate cazurile.


Cat costa coroana dentara?
Coroanele dentare sunt lucrari care necesita investitii speciale in laboratoare. De aceea, acestea au in general preturile mai mari decat bonturile. Modelele metalice sunt adesea disponibile la un cost intre 200 si 300 de euro. Totusi, exista si coroane alcatuite din ceramica pe suport de titan sau zirconiu, care pot ajunge pana la 400 de euro. Acestea au ca avantaj faptul ca prezinta un grad inalt de biocompatibilitate si au un aspect estetic placut.


Pot aparea alte costuri suplimentare?
Pe langa materialele necesare pentru un implant dentar, unele persoane au nevoie de aditie de os. Aceasta procedura este necesara pentru ca produsul sa poata fi atasat in conditii de siguranta, uneori fiind necesara si interventia de sinus lift. Interventia atrage costuri suplimentare, datorita faptului ca este utilizat un os artificial sau liofilizat, precum si membrane de colagen. Totusi, se stie faptul ca in general oamenii in varsta sunt cei mai predispusi la astfel de probleme.


Care este cel mai bun cabinet stomatologic pentru implanturi dentare?
Preturile pentru un implant dentar variaza in functie de fiecare medic si de experienta acestuia. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa alegi alternativa cea mai ieftina. Apeleaza la o clinica profesionala si dispui de medici cu certificari internationale prestigioase de peste 10 ani!

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *