Go to ...

Ziare Gorj

aflam tot

RSS Feed

Cat de importante sunt manusile de unica folosinta?


In zilele noastre, numeroase industrii folosesc manusi unica folosinta,  acestea avand rolul de a proteja pielea de interactiunea cu diverse substante, suprafete sau pentru a putea mentine un mediu de lucru steril.

Aceste manusi de unica folosinta au inceput sa fie utilizate incepand cu anul 1890, atunci cand o asistenta din Baltimore a devenit alergica la un anumit antiseptic folosit in timpul interventiilor chirurgicale. Incepand de atunci, din ce in ce mai multi medici au inceput sa le foloseasca, avand senzatia ca le ofera o precizie mai buna, dar si protectie, atat pentru ei, cat si pentru pacienti, impotriva virusurilor si a bacteriilor.

Acum, manusile de unica folosinta au ajuns sa fie utilizate in domeniul medical si alimentar, in clinici estetice si saloane cosmetice sau in orice alt domeniu unde este necesara protectia oamenilor, devenind un instrument de nelipsit in intreaga lume.

Este esential ca atunci cand se aleg manusi de unica folosinta, acestea sa fie de foarte buna calitate, pentru a putea oferi toata protectia de care este nevoie.

Printre numeroasele modele de manusi care ne ofera protectie, intalnim acele  manusi latex,  care sunt un model ce nu prezinta cusaturi, sunt impermeabile si asigura un nivel ridicat de confort si flexibilitate. De asemenea, aceste manusi latex sunt astfel concepute, incat urmeaza linia naturala a mainilor, reusind sa reduca oboseala mainilor si sa reduca transpiratia.

Manusile din latex pot fi nepudrate, special concepute pentru aceia care sufera de diverse alergii sau pudrate, cu amidon de porumb. Aceste modele sunt foarte potrivite pentru a fi folosite in sistemul medical, deoarece ofera un confort sporit si o senzatie naturala, nu aluneca din maini si protejeaza eficient mainile de substantele periculoase. De asemenea, acestea sunt foarte eficiente in ceea ce priveste rezistenta produsului la intepaturi si rupere.

De asemenea, exista si manusi cu strat de latex care pot fi folosite in alte diverse domenii, precum gradinaritul, service auto, constructii, piscicultura, acestea fiind mult mai groase, insa la fel de rezistente la taieri sau rupere.

Atunci cand vorbim despre manusile folosite in domeniul medical, cele mai frecvente sunt acele manusi chirurgicale, care sunt destinate acelor interventii chirurgicale invazive in conditii sterile. Acestea ofera protectie eficienta impotriva oricarui tip de infectie cu risc ridicat.

Aceste manusi chirurgicale sunt foarte usor de imbracat si nu aluneca de pe maini, oferind confort sporit in timpul interventiilor chirurgicale. De asemenea, atunci cand sunt prevazute cu manseta cu bordura, manusa nu poate sa alunece sau sa se ruleze, iar suprafata microrugoasa este utila in cresterea aderentei la corpurile uscate sau umede.

Aceste manusi trebuie depozitate intr-un mediu uscat, cu o temperatura sub 30 de grade Celsius, pentru a-si putea mentine proprietatile si sunt valabile 5 ani de la data productiei.

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *