Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ce este Ethereum si care sunt diferentele fata de Bitcoin?


 Daca vrei sa stii ce este Ethereum, cum functioneaza si la ce poate fi folosit, fara a intra prea adanc in abisul tehnic, atunci in cele ce urmeaza o sa primeste raspunsul la toate intrebarile.

  Ethereum este o platforma globala, descentralizata pentru bani si noi tipuri de apicatii. Cu ajutorul unor coduri, se pot controla banii si pot fi create aplicatii accesibile oriunde in lume.

Este Ethereum mai bun decat Bitcoin?

   Daca esti in situatia de a cumpara Ethereum sau Bircoin, atunci este necesar sa afli care sunt diferentele dintre acestea si care este cea mai potrivita alegere pentru tine.

  Desi este asociata in mod obisnuit cu Bitcoin, tehnologia blockchain are multe aplicatii care depasesc monedele digitale. De fapt, Bitcoin este doar una dintre cateva sute de aplicatii care folosesc astazi tehnologia blockchain.

  Pana relativ recent, construirea aplicatiilor blockchain a necesitat un fond complex in codificare, criptografie, matematica, precum si resurse semnificative. Dar vremurile s-au schimbat. Aplicatiile neimaginate anterior, de la votul electronic si activele imobiliare inregistrate digital pana la conformitatea cu reglementarile si tranzactionarea sunt acum dezvoltate si implementate, mai repede ca niciodata. Oferind dezvoltatorilor instrumente pentru a construi aplicatii descentralizate, Ethereum face toate acestea posibile.

  Pe scurt, Ethereum este o platforma software deschisa bazata pe tehnologia blockchain, care permite dezvoltatorilor sa construiasca si sa implementeze aplicatii descentralizate.

Este Ethereum similar cu Bitcoin?

  Ei bine, un pic, dar nu chiar! Ca si Bitcoin, Ethereum este o retea publica de blockchain distribuita. Desi exista unele diferente tehnice semnificative intre cele doua, distinctia cea mai importanta de remarcat este aceea ca Bitcoin si Ethereum difera substantial in ceea ce priveste scopul si capacitatea.

  Bitcoin ofera o aplicatie speciala a tehnologiei blockchain, un sistem de numerar electronic care permite platile online Bitcoin. In timp ce Bitcoin este utilizat pentru a urmari proprietatea monedei digitale( bitcoins), Ethereum se concentreaza pe rularea codului de programare a oricarei aplicatii descentralizate.

  In Ethereum, in loc sa fie exploatati bitcoins, scopul este de a castiga Ether, un tip de jeton criptat care alimenteaza reteaua. Dincolo de criptocurrency negociabil, Ether este folosit si de dezvoltatorii de aplicatii pentru a plati comisioanele de tranzactie si serviciile din reteaua Ethereum. Exista un al doilea tip de jeton, care este folosit pentru a plati onorariile pentru includerea tranzactiilor in blocul lor.

   Inainte de crearea Ethereum, aplicatiile esrau concepute pentru a face un set de operatii foarte limitat. Bitcoin si alte criptomonede, de exemplu, au fost dezvoltate exclusiv pentru a functiona ca monede digitale peer to peer.

  Dezvoltatorii s-au confruntat cu o problema. Fie extindeau setul de functii oferite de Bitcoin si alte tipuri de aplicatii, ceea ce era foarte complicat si consuma mult timp, fie dezvoltau o platforma cu totul noua. Recunoscand aceasta situatie, creatorul lui Ethereum, Vitalik Buterin, a dezvoltat o noua abordare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *