Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ce poti sa faci pentru a trece mai usor prin criza economica?


Traversam cu totii vremuri surprinzatoare; cine si-ar fi putut inchipui ca vor deveni realitate? Tot ce avem de facut este sa ne adaptam noilor realitati si sa speram ca vom reveni, intr-un timp nu prea indepartat, la viata cu care eram obisnuiti si pe care, posibil sa n-o fi pretuit suficient  pana nu demult. Si dincolo de criza sanitara, avem de infruntat criza economica, despre care multe voci avizate considera ca va fi una fara precedent. Chiar daca nu stim exact cat va dura, ce amploare va avea, indiferent cat de optimisti cu privire la durata crizei economice am fi sau, dimpotriva, tindem sa inclinam mai mult spre pesimism legat de acest subiect, este bine sa ne pregatim pe cat posibil pentru aceasta etapa incerta din viata noastra. Fara a fi specialisti in domeniul economic, sunt cateva lucruri simple, la indemana fiecaruia, de care este bine sa tinem cont si care ar putea sa ne aduca beneficii in aceasta perioada dificila pentru cei mai multi dintre noi.

In primul rand, nu este momentul pentru noi credite acum. Asa ca mai bine renuntati la  un astfel de demers si aveti grija sa va achitati datoriile curente, fara amanari, tergiversari. Riscati ca acestea sa se rostogoleasca si sa va afundati in datorii tot mai mari, din care sa iesiti doar cu mare dificultate, probabil numai cu ajutorul specialistilor, vezi KRUK Romania.

Faceti o evaluare cat mai realista a lucrurilor si a serviciilor de care va puteti dispensa pentru o perioada, astfel incat sa reduceti cat mai mult din cheltuielile inutile. Veti constata cu satisfactie ca lipsa acestora nu este una care sa va afecteze, iar banii ramasi astfel in portofel chiar conteaza.  

Daca dupa acoperirea cheltuielilor curente, absolut necesare, ramane o suma de bani de la o luna la alta, un fond de urgenta, pus bine deoparte, pentru zile mai negre, aceasta va poate oferi mai multa liniste si incredere in ziua de maine.

De asemenea, este recomandat sa evitati o serie de investitii mari, cum ar fi o locuinta, o masina noua, oricat ati fi visat la acestea de ceva timp.

Totodata, chiar daca intampinati o serie de nemultumiri legate de locul de munca, mai intelept ar fi sa treceti peste acestea si sa luati in calcul ca intr-o  perioada tulbure, ce-i in mana nu-i minciuna. Somajul in crestere este o realitate, concedierile de asemenea, asa ca mai bine ar fi sa demonstrati cat de eficienti si de potriviti sunteti  acolo unde lucrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *