Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Implant dentar – tehnologie fara reconstructia de tesut osos


In primul rand, procedura de instalare a implantului in sine este mai putin traumatica, fata de alte metode din trecut. Practic, cu cat dimensiunea implantului este mai mare, cu atat gaura va fi mai mare in tesutul osos. Cand se instaleaza un implant mai subtire, tesutul osos din jurul sau este conservat maxim, iar durata de viata a acestuia depinde de calitatea implantului si de producator. Asadar, este mai bine sa soliciti stomatologului un implant mai subtire si de calitate, decat unul mai gros.

In al doilea rand, modelele de implanturi dentare subtiri sau scurte se fac fara constructii osoase si fara a fi nevoie de ridicarea sinusurilor. Pe langa reducerea timpului de tratament si reducerea traumatismelor, implanturile subtiri reduc riscul de deteriorare a nervilor la nivelul maxilarului inferior si al sinusului maxilarului superior. Pentru multi pacienti, instalarea de implanturi dentare scurte sau subtiri este singura modalitate de a restabili dentitia pierduta, mai ales in absenta totala a dintilor.

Implanturi dentare Straumann Roxolid

Medicii stomatologi impantologi respecta recomandarile producatorilor de implanturi dentare, iar implanturile subtiri / scurte ale majoritatii producatorilor nu sunt proiectate pentru sarcini mari de mestecat. Pur si simplu se vor rupe, iar acest lucru va deveni o mare problema pentru pacienti. Una dintre cele mai recunoscute firme de implanturi dentare de calitate, este  Straumann, care a inventat Roxolid, un aliaj de titan si zirconiu. Are aceeasi biocompatibilitate ca si titanul pur, dar este de cateva ori mai puternic decat acesta. 

Prin urmare, implanturile Straumann Roxolid subtiri si scurti pot fi utilizate fara reconstructia osoasa si fara ridicarea sinusului, iar rezultatul este garantat, conform unei clinici de implant dentar Satu Mare. Este important de mentionat ca implantul Straumann Roxolid nu este un mini implant. Acestea sunt implanturi clasice realizate dintr-un aliaj mai rezistent (85% titan, 15% zirconiu).

Implanturi dentare Ankylos

De remarcat sunt si implanturile germane Ankylos. Implantul standard Ankylos este mai subtire decat implanturile standard de la alte companii. Dar acest lucru nu il impiedica sa reziste la sarcini grele, lucru dovedit de-a lungul anilor. Nu exista nicio diferenta intre implanturile groase si subtiri, lungi si scurte. Cel mai important este sa existe tesut osos in jurul implantului. O alta optiune este instalarea implanturilor subtiri/scurte, dar in cantitati mai mari. Daca pentru protetica implantului maxilarului este necesar sa se instaleze 6 implanturi, atunci ca alternativa, stomatologul poate instala 8 implanturi dentare scurte sau subtiri. Astfel, sarcina de mestecat va fi distribuita uniform. Instalarea a doua implanturi suplimentare este mult mai putin traumatica, decat procedurile de extindere a tesutului osos, iar costul tratamentului este mai mic sau la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *