Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum alegi spatii industriale de inchiriat in functie de criterii adecvate business-ului tau


Din multitudinea de spatii industriale de inchiriat disponibile la momentul actual, proprietarii business-urilor au dificila misiune de a alege spatiul in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea sau sa depoziteze diferite echipamente sau produse in mod corespunzator. Halele industriale sunt cele mai bune spatii industriale pentru firmele care isi desfasoara activitatea de productie sau de distributie proprie.

Tipuri de spatii industriale de inchiriat si utilitatea acestora

Exista, evident, mai multe tipuri de spatii industriale de inchiriat sub forma unor hale care pot fi mai mult sau mai putin potrivite pentru anumite tipuri de clienti.

  • Spatii industriale de tip depozite

Spatiile industriale de tipul unor depozite sunt cele mai simple modele, fiind dotate cu echipamente minime si sunt folosite de regula pentru a depozita marfurile. Depozitele sunt inchiriate de cele mai multe ori de companiile de logistica sau de companiile de comanda la distanta.

  • Halele industriale de asamblare a produselor

Aceste spatii industriale se aseamana cu halele de productie, numai ca au un scop complet diferit. Halele industriale de asamblare sunt folosite de cele mai multe ori pentru ca unele componente individuale ale unor produse sau firme de productie sa fie asamblate.

  • Halele de productie

Nu in ultimul rand, spatiile industriale de inchiriat pot fi de tipul halelor de productie. Acestea includ echipamente tehnologice de inalta calitate si sisteme de ventilatie profesionale si au spatii foarte generoase pentru ca gazduiesc utilaje de mari dimensiuni.

Locatia, dimensiunea si dotarile spatiului industrial de inchiriat

Pentru alegerea unui spatiu industrial de inchiriat eficient, clientii trebuie sa tina cont de mai multe criterii, nu numai de pretul platit lunar la chirie.

  • Locatie

Locatia este unul din cei mai importanti factori in cautarea unui spatiu industrial de inchiriat. O locatie buna trebuie sa asigure acces excelent la reteaua de transport si sa permita angajatilor sa vina la locul de munca inclusiv cu masina proprietate personala fara niciun impediment.

Drumurile de acces largi, asfaltate si cu optiuni de intoarcerea a autovehiculelor care faciliteaza transportul reprezinta totodata un criteriu important de alegere ce tine de locatia spatiului industrial.

  • Dimensiuni

Pentru multi antreprenori, conteaza foarte mult dimensiunile spatiului de inchiriat. Cu cat hala inchiriata este mai mare, cu atat costurile de intretinere si de operare sunt mai importante. Spatiul nu trebuie sa fie prea mic. Chiriasii trebuie sa tina cont de faptul ca intr-un depozit trebuie sa existe suficient spatiu intre rafturi astfel incat sa poata trece stivuitoarele printre ele.

Nu in ultimul rand, pentru halele de productie specialisti recomanda proprietatile cu un singur etaj. Acest lucru este valabil atunci cand se fabrica in mod prioritar produsele grele care au nevoie de operatiuni complexe in timpul procesului de fabricatie. Antreprenorii pot lua in calcul si existenta unui birou de vanzari separat langa spatiul industrial sau la intrarea in incinta acestuia, precum si existenta unui numar suficient de locuri de parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *