Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Ce trebuie sa stii inainte sa achizitionezi un grup de pompare


Daca intentionezi sa investesti intr-un grup de pompare apa potabila si esti in cautare de informatii si de preturi, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte, care sa te ajute sa alegi cea mai potrivita varianta pentru tine.

Astfel, in cele ce urmeaza, iti vom oferi cateva sfaturi de care sa tii cont, pentru a-ti putea optimiza costurile si a obtine un grup de pompare apa potabila care sa iti satisfaca toate cerintele. Iata care sunt acestea:

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca orice pompa este formata din 3 componente principale: motor, unitate de pompare si carcasa. In functie de pozitionarea acestora, pompele se catalogheaza in pompe de suprafata – trag lichidul dintr-un rezervor sau submersibile – imping lichidul catre consumator.

Pompa de suprafata – inainte sa alegi acest tip de pompa, trebuie mai intai sa calculezi adancimea de  aspiratie. De asemenea, trebuie sa tii cont si de traseul vertical si orizontal de alimentare pana la consumatori. Un consultant iti poate oferi cele mai bune sfaturi si iti poate spune care pompa iti este cea mai folositoare in functie de debitul care este necesar la distanta agreata.

Pompa submersibila – daca te orientezi spre o pompa submersibila, trebuie sa iei in calcul, in principal, inaltimea si debitul de apa de care va fi nevoie la inaltimea respectiva. In raport cu cresterea populatiei, nivelul panzei freatice scade. Asadar, este extrem de important ca pompele submersibile sa corespunda cu nevoile tale din punct de vedere tehnic si sa fie amplasate la adancimi mai mari, pentru a putea asigura o alimentare continua cu apa.

Si in acest caz este indicat sa ceri sfatul unui consultant, care sa te indrume spre decizia cea mai buna si utila pentru tine.

Dupa ce te-ai decis asupra tipului de pompa potrivit, inainte de a face investitia, tine cont si de firma care furnizeaza aceste grupuri de pompare apa potabila. Ai grija sa alegi un brand care face fata chiar si celor mai exigente nevoi ale consumatorilor si care ofera produse si servicii de calitate.

Este necesar sa ai in vedere si aspectul ultrafiltrarii apei. Apa purificata este esentiala pentru sanatatea organismului nostru. De aceea, aceasta trebuie sa fie cat mai curata, fara impuritati si alti contaminanti, pentru a ne asigura o hidratare suficienta si pentru a nu ne imbolnavi. Sedimentele sau diverse substante care se pot regasi in apa nefiltrata, pot fi extrem de daunatoare pentru corpul nostru. Din acest motiv, ultrafiltrarea apei devine esentiala pentru obtinerea unei ape cat mai pure.

Termenul de ultrafiltrare, se refera la un procedeu mecanic de filtrare a apei, prin care sunt indepartati toti contaminantii biologici – microbi, bacterii, virusi, chisturi, spori, etc, precum si unii compusi organici, din apa trecuta prin porii membranei. Membrana de ultrafiltrare nu elimina insa din apa si toate dizolvatele sub forma de ioni.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *