Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cu piese noi, afacerea merge ca pe roate


Dilema multor afaceri mici de transport este aceea daca merita sau nu sa investeasca in reparatii pe masinile lor deja uzate sau mai bine sa ia vehicule noi, la leasing. Sunt doua tabere pro si contra care vin cu argumente contradictorii.

Adevarul insa este la mijloc, nimeni nu poate spune ca exista o reteta foarte clara pe care daca o aplici, vei avea succes. Fiecare afacere este unica in felul ei chiar daca lucreaza in acelasi domeniu.

Hai sa vedem care sunt punctele care trebuie neaparat privite atunci cand alegem intre reparatii cu piese camioane noi sau masina noua la leasing.

Mediul de lucru

Mediul de lucru influenteaza foarte mult decizia in aceasta situatie. Cele doua extreme, mediile de lucru grele cu uzura exagerata si transportul de marfa pe distante mari, necesita abordari diferite.

Mediul de lucru greu, de exemplu in paduri

De cele mai multe ori, in mediile de lucru dificile, vehiculele se strica frecvent chiar daca ele sunt noi.

Aici pot fi foarte multe motive. Primul motiv este uzura exagerata la care este supus vehicolul dar la fel de important este si modul de condus al soferului. Un sofer neexperimentat care schimba gresit vitezele, supune masina unei uzuri  tehnice si mai mari, ceea ce poate duce la defectiuni repetate ale ei.

Altfel spus, mediul de lucru greu si soferul slab sunt cea mai nefericita combinatie intr-o afacere. In astfel de medii grele de lucru, rareori gasim vehicule noi si probabil reparatiile cu piese de calitate sunt cea mai buna solutie.

Vehiculele se strica frecvent iar reparatiile se pot prelungi cu zilele sau saptamanile, mai ales daca piesele se gasesc greu sau transportul lor e deficitar. Unii incearca cu piese de la dezmembrari. In unele cazuri functioneaza, in altele nu.

De exemplu la cutiile de viteze, nu se vand piese separat ci toata cutia. Problema este ca nu stii ce este in cutie, daca piesele sunt sau nu uzate. Doar daca cumperi cutii reconditionate ai certitudinea ca piesele cu uzura au fost schimbate cu altele noi.

In acest caz este deja mai avantajos sa repari cutia ta cu piese de schimb de calitate. Unele firme, vand piese de calitate aflate pe stoc, cum este si firma cutiivitezezf.ro, specializata pe piese cutii de viteze. Acest lucru poate reduce considerabil timpul de asteptare al piesei.

Transportul marfurilor

In transportul marfurilor la distante mari, calitatea camionului este importanta. Daca firma isi permite si are clienti multi care sa genereze cashflow, probabil cea mai buna solutie este reimprospatarea parcului auto.

Cu vehicule noi si bune se reduce costul transportului si ai si certitudinea ca marfa ajunge la destinatie in timp util. In transportul marfurilor, cele mai importante aspecte sunt punctualitatea si pastrarea calitatii produselor transportate.

Aici camionul trebuie neaparat intretinut ca sa fie intr-o stare cat mai buna de functionare. In cazul reparatiilor, acestea trebuie facute cu piese de calitate pe care le stim si in care avem incredere.

Astfel ne asiguram ca vehicolul va functiona mult timp fara probleme si afacerea va merge ca pe roate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *