Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cand stii ca ai nevoie de reparatii la vehiculul tau?


Toate firmele de transport pun mare accent pe intretinerea vehiculelor din dotare. De cele mai multe ori, inainte de plecare la drum lung se face o verificare a vehicului pentru a depista eventualele probleme care s-ar putea ivi pe parcursul cursei.

Astfel se asigura ca masina este in cea mai buna stare de functionare posibila in momentul plecarii. Aceasta procedura nu este o noutate si nici macar nu este ceva inedit, ar trebui sa fie normalitatea la orice firma de transport care se respecta.

In mod normal ar trebui sa existe unele proceduri de verificare cu un personal calificat insa de cele mai multe ori aceasta verificare consta doar in interogarea soferului, daca acesta a observat sau nu defectiuni sau semne ca una sau mai multe piese au probleme.

Bineinteles ca nu vorbim despre arderea unui bec al lampii de semnalizare ci probleme mai grave cum ar fi la cutia de viteze sau la motor. Un mic semn dat de vehicul poate sa ne avertizeze de o viitoare defectiune si nimeni nu doreste ca aceasta sa se intample in deplasare.

Un mic semn ar fi ca masina nu intra intr-o anumita viteza sau intra cu dificultate, scoate sunete ciudate la anumite viteze sau miroase a ars. Toate aceste semne mici ne pot avertiza ca este bine sa verificam cu un specialist cutia de viteze pentru ca aceasta sa nu se strice si mai mult.

“Este mai bine sa previi decat sa repari”, este o regula deseori amintita de mecanici auto. O piesa cu defectiune poate strica alte piese la randul ei daca nu este schimbata la timp, mai ales daca vorbim de mecanisme sofisticate cum este cutia de viteze.

Orice mecanic bun recomanda schimbarea urgenta a pieselor uzate cu piese noi, pentru ca acestea sa nu genereze alte defectiuni. Un vehicul bine intretinut si reparat de fiecare data cu piese noi va tine mai mult timp si va functiona cu un randament mult mai bun decat un vehicul care nu este intretinut cum trebuie.

Secretul intretinerii corecte a unui vehicul este schimbarea pieselor uzate de fiecare data cand este nevoie, cu altele noi de calitate buna. Chiar daca o piesa noua, de buna calitate pare sa coste mult mai mult, in timp aceasta investitie se amorseaza.

Daca luam in considerare timpul de folosire mai indelungat, vom vedea ca am facut o afacere mult mai buna cu o piesa buna decat cu una de slaba calitate dar mai ieftina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *