Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum să conduci fără stres indiferent de situație?


Majoritatea părinților trec prin același scenariu zi de zi, și anume își echipează copiii pentru școală, îi urcă în mașină, dau drumul la muzică și pleacă la drum. Timpul nu este nelimitat, pentru că un copil trebuie lăsat la școală, iar celălalt trebuie dus la pregătire sau la un curs. Cu toată agitația din interiorul mașinii, nu este de mirare că șoferului îi este greu, uneori, să fie concentrat la drum.

Dacă vă aflați adesea în astfel de situații sau ajungeți la destinație și nu știți cum ați ajuns, sunt unele strategii care vă ajută să conduceți fără stres indiferent de agitația din mașină, dacă e ploaie, vânt, gheață sau zăpadă.

Verificați anvelopele în mod regulat și asigurați-vă că sunt umflate corespunzător. În general, producătorii de mașini aplică un autocolant pe ușa mașinii, care indică presiunea recomandă în psi. Atunci când sunt foarte uzate, nu vă puneți viața în pericol și pe cea a membrilor familiei, ci schimbați anvelopele la timp. Puteți face economii substanțiale de bani, dacă veți opta pentru second hand anvelope.

Echipați mașina cu un set suplimentar de anvelope când plecați în vacanță sau la drum lung. Din nou, foarte eficiente sunt sh anvelope, la un preț mult mai accesibil. De asemenea, învățați cum să verificați presiunea din anvelope și cum să schimbați cauciucurile. Un mecanic vă poate arăta cum să verificați presiunea din pneuri și ce să faceți dacă vă confruntați cu o pană.

Verificați farurile, luminile din spate și semnalizarea în mod regulat.

Purtați centurile de siguranță. Toți cei din mașină ar trebui să poarte centuri, iar dacă aveți bebeluș sau copil de vârstă mică, obligatoriu echipați mașina cu un scaun de bebeluș.

Minimizați distragerile din mașină, mai ales dacă veți călători alături de copii. Asta înseamnă să nu dați drumul la radio, să nu ascultați muzică, să nu răspundeți la telefon și să aveți un loc special pentru cafea. La rândul lor, copiii ar trebui să beneficieze de un loc al lor unde să își țină jucăriile, telefoanele și sticlele sau dozele de suc. Dacă vremea este rea și considerați că vă vine greu să vă concentrați la drum, cel mai indicat este să opriți muzica și să îi rugați pe toți cei din mașină să păstreze liniștea.

Unde vă uitați când conduceți? Cei mai mulți șoferi se uită fie la drum, fie la bara de protecție a mașinii din față, dar dacă se va întâmpla ceva, probabil va avea loc în fața mașinii din fața noastră. Este bine să fim conștienți de traficul din jurul nostru și să privim cât mai la distanță. Această strategie ar trebui să ne ofere ceva mai mult timp pentru a reacționa în cazul unui accident.

Reglați-vă oglinzile, în special oglinda pasagerului, pentru a putea vedea alți șoferi decât propria mașină. Folosiți-vă de vederea periferică și priviți întotdeauna și peste umăr. E ca și cum ați face o dublă verificare, mai ales când parcați.

Lecțiile de condus sunt bune chiar și pentru șoferii cu experiență. Un curs de conducere defensiv de iarnă este recomandat mai ales dacă ați luat permisul recent, pentru a învăța cum să manipulați vehiculul în condiții de gheață și zăpadă.

Optați pentru serviciile pe care vi le oferă o vulcanizare non stop dacă știți că nu ați mai făcut o verificare amănunțită a mașinii de ceva timp sau dacă urmează să plecați la drum lung. O vulcanizare non stop Fundeni vă va pune mașina la punct pentru a putea călători în siguranță alături de toți membrii familiei.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *