Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum sa alegem balamaua potrivita


Un element foarte esential pentru constructia mobilierului nostru sunt balamele de usa. Ele vor face legatura dintre corpul de mobilier si usa lui, iar in functie de model, permite deschiderea usii pana la unghiuri predefinite.

In acest articol vom afla ce inseamna mai exact o balama de usa, din ce este formata aceasta, care sunt tipurile de balamale si asa mai departe.

Cum se monteaza o balama de usa?

In primul rand partea rotunda a unei balamale de usa este incastrata in usa iar cealalta parte este fiaxata pe placuta de matela prinsa in suruburi pe partea de interior a piesei de mobilier.

Multe modele de balamale de pentru mobilier au o parte mai rotunda pentru a fi incastrata in usa. Aceasta incastrare se poate face fie cu ajutorul unei freze de 35mm. Modelele de balamale vin sau nu cu arc de inchidere. Acest arc va asigura mentinerea usii intr-o pozitie inchisa fara sa fie nevoie de montarea de incuietori.

Pentru a efectua o gaura in balama trebuie sa ai urmatoarele dimensiuni – din cantul usii pana la centrul gaurii trebuie sa avem 21.mm pe latime si pe inaltime se va lasa 100 mm pana la centru.

Cate tipuri de balamele exista?

Sunt mai multe tipuri de balamale din care sa poti alege:

Printre cele mai interesante sunt cele de unghi, aplicate si incadrate.

Pe piata din Romania sunt mult mai multe tipuri de balamale din care sa alegi pentru a se aplica in mod corespunzator pe mobilier.

Fiecare set de balama este format din balamaua in sine si placuta .

Balamalele pentru geam – au o o frezare care este formata din colierm placuta, balamaua in sine si suruburi pentru colier care pot avea diverse culori.

Cel mai cunoscut producator de balamale este Blum. Iar Protege Parol este distribuitor oficial Blum in Romania – ceea ce inseamna ca fiecare piesa blum cumparata de la noi are garantia calitatii.

Descopera pe site-ul nostru gama de balamale de mobila Blum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *