Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum sa alegi cauciucurile potrivite pentru bicicleta ta? Afla acum raspunsul


In momentul in care observi ca pantofii pe care ii porti zi de zi incep sa se uzeze si nu mai sunt ceea ce au fost candva, te gandesti imediat sa iti cumperi o pereche noua.

Aceeasi logica functioneaza si cand vine vorba de cauciucurile pentru bicicleta ta. Si in acelasi mod in care trebuie sa iei anumite elemente in considerare cand iti alegi pantofii, trebuie sa fii atent la anumite detalii si cand alegi cauciucuri cursiera sau pentru alte tipuri de activitati pe doua roti. Citeste ce ti-am pregatit in continuare, pentru a afla mai multe, dar daca vrei cele mai bune cauciucuri cursiera vezi acest site pentru cele mai potrivite produse.

Cand trebuie sa schimbi cauciucurile cursierei?

In primul rand, hai sa vedem cand stii ca e momentul potrivit pentru a cauta noi cauciucuri cursiera sau mountain bike:

  • Observi ca partea laterala a cauciucurilor este deja destul de uzata si ai de mai multe ori probleme cu penele pe drum larg;
  • Nu mai poti manevra bicicleta asa cum o faceai candva;
  • Cauciucul nu mai pare sa aiba aceeasi dimensiune si grosime pe toata suprafata;
  • Observi anumite forme sau denivelari pe marginile cauciucurilor;
  • Poti vedea cu ochiul liber ca exista anumite taieturi pe cauciucuri, ce pot sa duca la pana;
  • In cazul in care cauciucul utilizat are indicatoare, in momentul in care acestea nu se mai vad cu ochiul liber.

Cum poti sa alegi cauciucul potrivit ca si dimensiune?

Cand alegi cauciucuri cursiera este o misiune dificila, insa nu imposibila. In cel mai bun caz, vei gasi dimensiunile inscriptionate pe cauciucurile pe care le utilizezi deja (de cele mai multe ori grosimea si diametrul, insa nu este mereu asa). Cu cauciucurile vechi insa se poate intampla sa vezi doar unul dintre numerele inscriptionate. Insa cand alegi cauciucuri cursiera noi, avand un singur numar dintre cele vechi deja ar trebui sa fii de partea sigura a lucrurilor.

Trebuie sa tii cont insa ca depinde de tipul de bicicleta ce grosime si diametru trebuie sa aiba cauciucul. Cauciucuri cursiera vor fi de dimensiuni diferite decat cele pentru mountainbiking.

Cum sa alegi corect grosimea unor cauciucuri noi?

In mare parte, cand alegi cauciucuri noi, acestea ar trebui sa aiba exact aceeasi grosime ca si cele vechi, insa partea buna e ca poti sa variezi putin pe aceasta tema. Poti opta pentru cauciucuri foarte groase, pe care le vei vedea de asemenea pe biciclete mai mari. Acestea functioneaza perfect pe nisip sau pe zapada, deoarece ofera o tractiune net mai buna. Poti opta pentru cauciucuri cursiera tipice sau clasice, insa si aici depinde de modelul de bicicleta cat de tare poti sa variezi in dimensiuni. De cele mai multe ori insa, cand esti in dubiu in legatura cu ce cauciucuri cursiera noi sa cumperi, e o varianta buna sa intrebi pentru ajutor intr-un magazin specializat, in loc sa cumperi cauciucuri ce nu sunt optime.

Cum sa alegi zimtii corecti?

Poate nu pare foarte important la prima vedere sa ai zimtii corecti cand alegi cauciucuri noi, insa si acest lucru depinde de tipul de bicicleta pe care il ai. De exemplu, la mountain bikes vei observa zimti mult mai proeminenti pentru tractiune mai buna. Insa la cauciucuri cursiera vei vedea ca nu exista zimti aproape deloc.

Acestea sunt doar cateva aspecte la care trebuie sa fii atent cand achizitionezi cauciucuri cursiera noi. Daca te-ai lamurit cum sa alegi cauciucuri cursiera de buna calitate, nu mai sta pe ganduri si fa achizitia potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *