Go to ...

Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

RSS Feed

Cum sa aveti grija de incarcatorul laptopului astfel incat sa reziste cat mai mult timp


Un incarcator de laptop este esential pentru a avea la indemana laptopul tot timpul, iar inlocuirea unuia este o durere pentru foarte multi utilizatori (si poate fi si costisitoare.) Exista cateva sfaturi simple de urmat atunci cand vine vorba de prelungirea vietii incarcatorului de laptop.  Chiar daca pe piata exista mai multe tipuri de incarcatoare laptopuneori sa cumperi unul original poate fi o reala bataie de cap.

Incarcatoarele pentru laptop au doua parti: un transformator si un cablu de alimentare. Transformatorul este acel dispozitiv sub forma de caramida care sta prins de cablul care intra in laptop. Transformatorul converteste curentul de la priza  de curent alternativ la c.c., iar cablul de alimentare conecteaza incarcatorul la priza.

In timp, transformatoarele se pot supraincalzi, ceea ce poate provoca daune interne. In acelasi timp, orice sectiune a cablului de alimentare se poate uza si poate expune firele din interior.

Mentinerea integritatii incarcatorului laptopului  va va asigura ca va puteti incarca in siguranta laptopul cu acesta. Puteti intra pe blogpentru a vedea mai multe tipuri de incarcatoare.

Intretinerea cablului de alimentare

Infasurarea stransa a incarcatorului poate deteriora firele. Desi poate fi tentant sa infasurati cablul de alimentare al laptopului intr-un mod cat mai strans pentru a-l face sa incapa peste tot, acest lucru va poate scurta durata de viata a incarcatorului. Aceasta practica pune stres repetitiv asupra conductoarelor subtiri de cupru din interiorul cablurilor de alimentare si le poate provoca ruperea.

Pentru a evita acest lucru, conectati-va cablul de alimentare al laptopului in mod liber, pentru a evita ruperea firelor si daca puteti, infasurati in forme diferite de fiecare data pentru a nu supune la stres aceeasi sectiune a cablului.

Luati in considerare un prelungitor, dar gasiti cele mai bune modele. Asigurati-va ca are un protector de supratensiune incorporat. Pe langa faptul ca ofera comoditate (permitandu-va sa conectati mai multe dispozitive cu o singura priza), prelungitoarele  cu protectie la supratensiune va pot proteja laptopul, telefonul si alte dispozitive electronice de supratensiuni care va pot deteriora dispozitivul.

Asigurati-va ca transformatorul are loc sa respire

Transformatorul pe care il aveti se poate supraincalzi si va poate deteriora firele incarcatorului. Transformatorul se poate incalzi in timpul procesului de incarcare. Pentru a evita supraincalzirea in timp ce laptopul se incarca, asigurati-va ca transformatorul este plasat undeva unde se poate ventila corect. Nu puneti transfromatorul sub paturi, perne sau alte astfel de obiecte.

Evitati contactul cu obiecte ascutite

Nu puneti pe incarcator obiecte cu margini taioase cum ar fi mese, scaune si paturi pentru ca exista riscul de a sectiona cablul de la incarcator.

Tineti cablul de alimentare departe de apa

Incercati sa pastrati cablul si computerul departe de lichide. Apa si electronicele nu merg bine impreuna, deci este esential sa evitati situatiile in care cablul de alimentare al laptopului  ar putea fi expus accidental la apa, deoarece acest lucru poate provoca electrocutare, deteriorarea laptopului sau ambele. Aceasta inseamna sa nu va incarcati laptopul in bucatarie sau in baie sau in apropiere de sursele de apa.

Daca incarcatorul pentru laptop vine in contact cu apa, deconectati-l imediat de la priza. Uscati bine incarcatorul si asigurati-va ca este complet uscat inainte de a decide daca il folositi din nou.

Tineti un cablu special pentru calatorii si lasati celalalt incarcator in camera de zi sau dormitor. Utilizati cablul de calatorie numai in timp ce va deplasati si cablul acasa in timp ce lucrati in casa si in acele camere. Acest lucru va va ajuta sa evitati deteriorarea cablului de incarcare din cauza transportului des.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *