Ziare Gorj

ultimele stiri din Gorj

Comunicate de Presa

Cum se schimba organismul nostru si de ce este bine sa facem aceste – analize hormoni?

Corpul nostru trece prin multe stari, astfel incat el se adapteaza de fiecare data contextului in care noi il punem. Conteaza fiecare lucru: de la vremea de afara, oamenii cu care stam, aerul pe care il respiram, alimentatia, chiar si medicamentele pe care le luam.

analize hormoni

Daca trecem de la o anumita stare a corpului, brusc la alta sau corpul nostru a suferit modificari din punct de vedere al greutatii pe parcursul anilor, ne putem pune cateva semne de intrebare si sa ne gandim daca toate aceste lucruri pornesc din interior.

Pentru a scapa de orice suspiciune, putem realiza analize hormoni ce vor stabili exact cum sunt lucrurile la momentul respectiv si daca sunt necesare si alte actiuni. Toate aceste lucruri sunt importante pentru bunul mers al lucrurilor si pentru a reduce orice risc in a ddezvolta o anumita afectiune.

O scurta prezentare a acestor analize hormoni pe care ni le recomanda mediul endocrinolog

TSH si ft4 – sunt hormonii care sunt in stransa legatura cu glanda tiroida.

T4 si T3 -acestia masoara nivelul hormonului tiroidian care circula liber prin sange

Cortizolul – este hormonul secretat de granda renala

Estrogen si progesteron – principalii hormoni secretati de ovar

Testosteronul – este principalul hormon androgen la barbat

Prolactina – hormonul care este legat de secretia lactata la femeia care alepteaza

Viata unei femei este una de transforari profunde, mai ales din perspectiva hormonala. Sindromul ovarului polichistic poate aparea la o varstă foarte frageda. Dismenoreea, chisturile ovariene si boala inflamatorie pelviana pot afecta fetele. Lipsa progesteronului determina hipertrofie chistica dupa 35 de ani.

Aceste analize hormoni – sunt importante pentru a ne ghida pe viitor despre buna functionare a organismului nostru, fara a intampina dificultati.

Hai la sinlab sa faci un set complet de analize hormoni si a te asigura ca primesti cele mai bune servicii medicale. Ai grija sa fii cea mai buna varianta a ta in orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.